“ Bahçede çalışırken yaktıkları çalı çırpı bölgemizin bir çok noktasında yangına sebep oldu. Bahçede dikkatli olmalarını, ateş tam sönmeden ayrılmamalarını temenni ediyoruz” diye konuştu. Üstün, yeni yılı da tebrik ederek, “2020 yılının herkese mutluluk, başarı, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. İnşallah herkes gönlüne göre bir yeni yıl geçirir” dedi.
 
Çalışmalarımız Sürüyor
 

Sürmene’de 9 ayda ilçemiz için yoğun çalışma yaptık. Doğalgazın ikinci etap çalışmasını yapıp tamamladık. Emniyet Müdürlüğü Binamızın inşaatı devam ediyor. İmam Hatip Ortaokulunun ihalesi yapıldı, inşaatı başladı. Sosyal Bilimler Lisesi inşaatı bitti. Önümüzdeki yıl öğrenci alacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolumuzun ihalesini yaptık ve tamamladık. Yüzme havuzumuzu bitirdik, halkımızın hizmetinde. Mahallerimizde yol serme ve yeni yol hizmetleri ile alt yapı çalışmalarımız devam ediyor.
 
Anında Müdahale
 

Sürmene sınırları içinde yaklaşık 100 hektarlık bir alan yandı. Yangının başlangıç haberini alır almaz Kaymakamlığımızla birlikte, belediyemizin imkanlarını da seferber ederek anında müdahale ettik. Yangını 2 günde kontrol altına aldık. Allah’a şükür can kaybı yok. 3 tane mezra evi yandı. Orman İşletme, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü’nün TOMA’ları ile yangına müdahale edildi. Lodos rüzgarları ile yangın arttı.
 
Dikkatli Olalım
 
Vatandaşlarımıza sürekli anons ederek, arazilerinde ateş yakmamaları konusunda uyarıda bulunduk. Vatandaşlarımızdan bu konuda çok duyarlı olmalarını istiyoruz. Bahçede çalışırken yaktıkları çalı çırpı bölgemizin bir çok noktasında yangına sebep oldu. Bahçede dikkatli olmalarını, ateş tam sönmeden ayrılmamalarını temenni ediyoruz. Böyle bir olayla karşılaşınca yetkililere anında haber vererek büyümeden müdahale edilebilir.
BAHATTİN BAŞTÜRK
Editör: TE Bilisim