Trabzon’un Ortahisar İlçesi 3 Nolu Erdoğdu Mahallesinde öndeki akşamki kazada 4 kişi ölümden döndü. Motosikletle mahalleden geçen gençler yaya geçidinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan karı kocaya çarptı. 

Çarpmanın şiddetiyle yaralanan 4 kişi KTÜ Farabi ve Fatih Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı.  Mahalle Muhtarı Mahmut Hayır, soruna acil çözüm bulunmasını isteyerek aynı noktada bir çok kazanın meydana geldiğini söyledi. 

Hayır, “Soğuksu Caddesi Erdoğdu üst geçit Çatak arasında yıllardır bu yol bitti biteli onlarca kaza meydana geldi maalesef karayollarının bilgisi olmasına rağmen bir önlem almadılar usulsüz yaya geçitleri bu yaya geçitlerinden birinde dün akşam maalesef 4 vatandaşımız ağır şekilde yaralanmıştır kaç kişinin daha ölmesini yaralanmasını bekleyecekler dilekçelerimizi verdik insanların bu yolda canları gidiyor Çatak kavşağında ise bölge müdürümüz ile görüştük Sayın bakanımız Cahit Turan Bey'le görüştük talimat verdi Karayollarından  arkadaşlar geldi ışıklı yaya geçidi yapılmasına karar verdiler 3 ay oldu bekliyoruz vatandaşlarımız kavşak içerisinden röfüşlerden yaya geçidi olmadığından geçmek zorunda kalıyor burada her an bir kaza olması içten bile değil burayada acilen sinyalizasyon yapılması gerekiyor çataktan atapark istikametine giden yol Çatak. 

Kışla arasında vatandaşın yürüyecek kaldırımı yok vatandaş yol kotundan dolayı evine giremiyor çözüm olarak uygun olmayan yaya geçitlerin kapatılıp hız sınırını belirten ışıklı tabelaların koyulması sabit mobese kameralar koyup Cezayi işlem uygalıyıp en azından araçların yavaş ve hız sınırına uygun gitmesini sağlamak Çatak kavşağına acilen sinyalizasyon koyulması bunların yapılmadığı taktirde burada yaşanacak bir vahim olayda vatandaşlarımızın öfkesi karayollarının üstüne olacaktır yetkilileri göreve çağırıyorum insan canından daha değerli  bir şey yoktur bu yolda acilen bir önlem alın” dedi.
BAHATTİN BAŞTÜRK
 

Editör: TE Bilisim