‘Şampiyonlar liginde nerelere kadar gidebilirsek bu bayrağı epey yerlere dikeriz. Roma’ya mı dikeriz Paris’e mi dikeriz bir yerlere dikeriz. Artık İstanbul Ankara’ya diktik! İnşallah seneye ya Roma’ya, ya Paris’e bir yere gideceğiz. Bu bayrak sadece burada kalmaz. Avrupa’da bir başkente dikilecek. Ona göre kadro yapılmalı.’ 

Devlet Eski Bakan Eyüp Aşık, Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutladı.  AK Parti Hükümeti döneminde bazı siyasetçilerin sürekli olarak “Her şeyi biz yaptık. Bizden öncekiler hiçbir şey yapmadı” söylemlerine de sitem eden eski Bakan Aşık kendi dönemlerinde yapılan hizmetleri anlatarak vefasızlık yapılmamasını istedi. 

HER İKTİDAR YAPTI

Aşık şöyle konuştu: “Her şeyi biz yaptık’ söylemleri doğrusu canımızı acıtıyor. Trabzon’un 650 köyü var AK Parti iktidara geldiğinde bu köylerin tamamında yol vardı. Belki asfalt değildi hepsi ama yol vardı. Bütün mezralarında bütün yaylalarında elektrik vardı su vardı her kapıya yol gidiyordu. Her evde bir ya da iki emekli vardı. Bu halk o emeklilik maaşlarıyla ayakta durdu. Eğer burada toplumsal bir çöküntü yaşanmıyorsa her evdeki bir ya da emeklidendir.

Demirel iktidarı Boğaz Köprüsünü yaptı, Özal Fatih Köprüsünü yaptı “Bizden evvelkiler bir şey yapmadı” diyen AK Parti ve Tayyip Erdoğan 3.Köprüyü yaptı. 3.Havaalanını yaptı, adı üstünde 3.havaalanı. Birisi 1.yi yaptı birisi 2.yi yapmış. Bugün 4 bin km otoyol var 2 bin km’sini Anavatan Partisi yaptı. 30 tane şeker fabrikası, 35 tane çimento fabrikası, devasa demir-çelik fabrikaları (İzmir, Aliağa, İskenderun) Petkim gibi petro-kimya tesislerini bu iktidardan evvelki iktidar yaptı. Yani pek çoğunu Anavatan Partisi yaptı. Ben devrettiğim zaman Trabzon’un her ilçesinde çim saha vardı, futbol sahası vardı. Hemen her ilçesinde hastane vardı.’

OSB BİZİM DÖNEMİMİZDE VAR

‘Trabzon’da bugün OSB var, biz devrettiğimizde birisi çalışıyordu 3 tanesi de yapılıyordu. Trabzon’da 30 tane küçük sanayi sitesi biz devrettiğimiz zaman da vardı. 150 tane baraj yaptık. Artvin’de 5-6 tane baraj var, 2’sini biz bitirdik. Hepsinin temel atmasında da biz varız.

Savunma sanayi, toplu konut ANAP kurdu... Bugün sanıyorum 35 milyar dolar turizm geliri sağlanıyor, elbette son yıllarda oteller ilave oldu ancak altyapısı tamamen ANAP döneminde atıldı. 30 milyar dolar otomotiv ihracatımız var tamamı ANAP döneminde kuruldu. 10 tane yabancı otomotiv fabrikası var onların tamamı ANAP döneminde kuruldu. Bugün 30-40 milyar dolar ihracatımız varsa tamamı ANAP döneminde kurulup geliştirdi. Yani “Bizden evvelkiler bir şey yapmadı” diyenler çok büyük haksızlık yapıyor.”

SİYASETİ BIRAKTIK ANCAK YAPTIKLARIMIZ DA BİLİNSİN

Artık siyasi hayatlarına devam etmediklerinin de altını çizen eski Bakan Aşık, “Ama bilinsin istiyoruz. Bugün 57 vilayette havaalanı var, ANAP devrettiğinde 40 tanesinde vardı. 30 vilayette liman vardı şu anda da bu sayı 40 oldu. Bugün aşağı-yukarı uygulanan ekonomik program tamamen rahmetli Özal’ın çizdiği programdır. Rahmetli Özal’ın çizdiği, köşe taşlarını koyduğu, savunma sanayinden ihracata, dış siyasete üretime kadar, o çerçeve içerisinde yürütülen programlar.

Onunla da arkadaşlarımızla birlikte övünüyoruz. Övündükleri için de arkadaşlarımız bir araya gelmekten zevk alırlar. Başlarını öne eğecek hiçbir şey olmadığı için, mazide hiçbir sabıkaları olmadığı için bir araya gelirler. Birisi bir işaret verdiği an bir araya gelebiliyorlar. Buradaki bir araya gelme sadece eski hatıraları tazelemektir. Anavatan felsefesi daha uzun yıllar Türkiye’nin geleceğine yön verecek, ölçü alınacak, örnek alınacak bir siyaset felsefesidir. Hem düşünce tarzında (din vicdan hürriyeti hem dışa açılma tarzında hem de vatandaşa yatırım üretim) örnek alınacak bir felsefedir” dedi. 

‘TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU SIRADAN OLAY DEĞİLDİR’

Trabzonspor’un şampiyonlukla birlikte bayrağını artık Avrupa’nın başkentlerine dikme zamanının da geldiğini söyleyen eski Bakan Eyüp Aşık, “Trabzonspor’da yöneticilik her Trabzonlu için bir idealdir ve bir sınıf atlama yeridir. Trabzonspor yönetimine bir kişi girdiği zaman toplumdan bir basamak sınıf atlar. Bana üç kere yöneticilik yapmak nasip oldu. Her Trabzonlu gibi bizim de ruhumuzda bu var. Biz de çoluk-çocuk ailece hepimizde Trabzonspor aşkı vardır.

Trabzon’un en önemli markasıdır Trabzonspor. Yıllarca şöyle arkamıza yaslanarak dizlerimiz titremeden şampiyonluk yaşıyoruz. Yaşatanlara müteşekkiriz Allah razı olsun. Bu sene o sene de inşallah bundan sonra her sene olur. İlk olarak bu senesini yaşıyoruz. Bundan sonra da inşallah her sana devam eder. Çoluk-çocuğumuz da bununla mutlu olur. Ben bu sene maçların tamamına geldim. Şampiyon olduktan sonra da kupa törenine katılacağız. Ondan sonra da şampiyonlar liginde nerelere kadar gidebilirsek bu bayrağı epey yerlere dikeriz. Roma’ya mı dikeriz Paris’e mi dikeriz bir yerlere dikeriz. Artık İstanbul Ankara’ya diktik. İnşallah seneye ya Roma’ya, ya Paris’e bir yere gideceğiz. Bu bayrak sadece burada kalmaz. Avrupa’da bir başkente dikilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim