Trabzon'da şehir içi trafiğin en yoğun noktalarından biri olan Reşadiye Kavşağı ilginç bir olaya tanıklık etti. Minik bir kedi yavrusunun yolda olduğunu gören ve ezileceğini düşünen AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun da seyir halinde olduğu araç hemen yolda durdu. Durumu gören trafikteki araç sürücüleri hemen trafiği durdurdu, karşı şeritten gelen başka bir araç yolu kapatarak kedinin ezilmesine engel oldu. Araçlardan korkan kedi, kendini bu sırada AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'nun bulunduğu aracın altına attı. O sırada itfaiye ekiplerine bilgi veren Milletvekili Bahar Ayvazoğlu kedinin kurtarılması için başlayan seferberliğe destek oldu. Minik kedi girdiği aracın altından çıkartılamazken, bir süre sonra aracın motorunun içine girdi. Durumu gören bir kamyon şoförü de kamyonu ile durarak yardımcı oldu. Kedi uzun uğraşlar sonrasında buradan çıkartılarak kaçtığı kamyon tekerleğinde itfaiye ekipleri tarafından ezilmekten kurtarılarak güvenli bir bölgeye bırakıldı. İtfaiye ekiplerine ve yoldan geçen vatandaşlara teşekkür eden AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu çok duygulandığını belirterek “İşte biz böyle milletiz. Yavru bir kediyi kurtarmak için bir anda işleyen trafik durdu, gidiş-geliş yönlü olarak yol kapatılarak herkes kendi imkânlarıyla kurtarmaya destek olmaya çalıştı. Özellikle kamyonunu oraya getirip motora hava tutarak kedinin aracın iç kısmından çıkmasını sağlayan kamyoncu abimize ve itfaiye ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM CAMİASININ ACI KAYBI

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Adil Bektaş Çorum'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı hayata veda etti. 68 yaşında vefat eden 2 çocuk babası Adil Bektaş 2002-2006 yılları arasında 3.5 yıl süre ile Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmüştü. 1976 yılında Tonya'da ilkokul öğretmeni olarak meslek hayatına başlayan Adil Bektaş, Beşikdüzü'nde ve Şalpazarı'nın Ağırtaş, Çetrik ve Sugören mahallelerinde ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra Şalpazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştı. Daha sonra vekaleten Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Adil Bektaş görevi süresince başta Öğretmenevinin açılması olmak üzere okulların ve dairelerin donanımına büyük katkı sağlamıştı. Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne halen kullanılmakta olan bir minibüsü de kazandıran Adil Beltaş, yaptığı hizmetle ilgili dedikodu ve şikayetler sonucu soruşturma geçirmiş ve Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandıktan sonra beraat etmişti. Şalpazarı İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Adil Bektaş'ın cenazesi yarın Şalpazarı Merkez Camii önünde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazını müteakip Üzümözü Mahallesi'nde toprağa verilecek. Merhum Adil Bektaş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına da başsağlığı diliyoruz.

ÇARŞIBAŞI’NDA CAN PAZARI

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Yavuz Mahallesi Kıran mevkisi Şahinli Yaylası yolunda, T.D. yönetimindeki 61 NA 466 minibüs, freninin boşalması sonucu devrildi. Kazada, sürücü T.D. ile araçta bulunan İ.D, E.K. ve A.K. yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

EMNİYET İŞ BAŞINDA

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, adli makamlardan alınan arama kararı/talimatına istinaden T.D. isimli şahsın bulunduğu araç içerisinde yapılan aramada; 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet şarjör ve 62 adet fişek, 1 adet kesici alet, 100 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Öte yandan Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda;  “Basit Yaralama” suçlarından hakkında aranma kaydı bulunan M.D. isimli şahıs yakalandı.

UYUŞTURUCU OPERASYONU

Trabzon’un adli makamlardan alınan arama kararı/talimatına istinaden Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; R.E.D. isimli sahsın ikametinde yapılan aramada; 3 kök Kenevir Bitkisi, M.S. isimli şahsın bulunduğu ikamette ve üzerlerinde yapılan aramada; Bir miktar Metamfetamin, 1 kök Kenevir Bitkisi, 1 adet Uyuşturucu kullanımına yarayan Cam Düzenek ele geçirildi.

KUMAR BASKINI

Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğünce adli makamlardan alınan arama kararına/talimatına istinaden, Beşikdüzü ilçemizde bir ikamette kumar oynandığının tespiti üzerine yapılan denetimde; Kumar oynayan 8 şahsa Kabahatler Kanunu Madde 34 kapsamında toplam 14.552 TL idari para cezası uygulanmış, kumar masasındaki Zarlara, İskambil Kağıtlarına, Okey Taşlarına ve Oyun Makinesine el konuldu. Ayrıca ikamet sahibine kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli tahkikat başlatıldı.

SÜRMENE BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Trabzon Sürmene Emniyet Müdürlüğü Koruma Derneği Başkanı Şahabettin Dilaver hayatını kaybetti. Merhum Dilaver, salı günü öğlen namazını müteakip Sürmene eski camiinde kılınarak Aksu Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında defnedilecek.

Editör: TE Bilisim