Başkan Kaan, “Deyim yerindeyse Amerika’nın değil vicdanın zaferi olan bu kazanım, Birleşmiş Milletlerde Amerika’ya tarihi bir Kudüs dersi vermiştir. Karar, dünyada ABD ve İsrail’in yalnızlığını tescil erken Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın dünyada yalnızlaştığını iddia edenlere de sert bir tokat vurmuştur” ifadelerini kullandı. 

Dünyanın 5’ten Büyük Olduğu BM Tarihine Perçinlendi 

Başkan Kaan ABD’ye rest çekildiğinin altını çizerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki karar bir oylamadan çok daha fazlasını ifade ediyor. Birleşmiş Milletler oylamasında sadece Kudüs’ün kaderi yeniden tayin edilmedi. Dünyanın 5’ten büyük olduğu BM tarihine perçinlendi. Tüm tehditlerine rağmen dünya ABD’ye restini çekerek bu hukuk tanımaz tavrına büyük bir tokat vurdu” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanımız Ümmedin Umudu Oldu 

Erdoğan’ın İslam Dünyasının umudu olduğunu belirten Başkan Kaan, “Birleşmiş Milletlerde alınan bu tarihi karar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye’nin başarısıdır. Cumhurbaşkanımız; mazlumların, masumların ve ümmetin umudu oldu” dedi. 

Dünya bundan ders çıkarsın! 

Kudüs’ün sadece Filistinlilerin değil insanlığın meselesi olduğuna dikkat çeken Başkan Kaan, “Bu karar İslam ülkelerini birleştirdiği gibi BM üyelerini de birleştirmiş, Kudüs’ün sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil insanlığın meselesi olduğunu göstermiştir. BM üyesi 128 ülke; haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kalabalığın ve kabadayılığın uluslararası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğu ABD yönetimine ders olarak öğretti. Bu tarihi bir zaferdir. İnsanlığın vicdanındaki adalet duygusunun tecellisidir. Umarız bu tablodan dünya ders çıkarır” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim