İl Müdürü Kurt : “ Küresel tehdit coronavirüse karşı tedbirler kapsamında 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkması yasağı hayati bir önlem olarak uygulamaya konulmuş, kamu STK işbirliği ile oluşturulan vefa sosyal destek grupları aracılığıyla söz konusu yaşlıların ihtiyaçları evden dışarı çıkmadan karşılanmaya başlanmıştır. 

Bu süreçte yaşlı olmanın, hayatın zorluklarıyla mücadelesinin  güçlüklerini de müşahede ediyoruz.
Şu anda ülkemizde 65 yaşın üstünde 7.5 milyon büyüğümüz var, yani nüfusun % 9’u. İlimizde ise nüfusun yüzde 13’ü evden çıkmasını istemediğimiz büyüklerimiz. 

Ülkemizde yaşlılarımızın yaklaşık olarak %10’u tek başına yaşıyor. Trabzon’da tek başına yaşayan 65 yaş üstü büyüklerimizin sayısı 2000 kişi. Onlar amcalarımız, babalarımız, akrabalarımız, mahalle büyüklerimiz… Ya camide ya yolda ya harmanda…Her birimizde büyüklerimizin eseri var. Millet olarak mesul olduğumuz, layıkı ile bakmamız gerekenler...Biraz empati ile onları anlamaya çalışalım.

Ne zaman ödeyeceğiz vefa borcumuzu? Sevgiye ihtiyaçları desteğe ihtiyaçları yardıma ihtiyaçları olduğu bugün değilse ne zaman? 

Devletimizin ilgili birimleri makul bir biçimde bu yasağın uygulamasına gayret gösterirken durumdan vazife çıkarmaya çalışan sözüm ona vicdanları karantinadaki tekil kişilerin kültürel mirasımıza yakışmayacak şekilde yaşlılarımızı alaya alan görüntülerini üzülerek izledik. Yaşlılarımızı evde tutmak ve onlarla sosyal mesafeyi korumak hepimizin görevi olduğu kadar onlara saygıda kusur etmemek, incitmemek, ruhsal bütünlüklerini bozacak eylemlerde bulunmamak da aynı şekilde hepimizin görevidir. 

Virüs biter saygısızlık kalır! Vicdanlar karantinaya alınmasın! Sosyal medyada dikkatleri üzerine çekmek için yaşça kendinden çok büyük insanları alaya alma davranışını sosyolojik olarak iyi analiz etmek gerekir. Kitleler ile etkileşimde bulunma gayesi nasıl olur da erdem ,ahlak, iyi ve güzel kavramlarını  devre dışı bıraktırır? Adalet sistemimizin ilgililere hak ettiği cezayı vereceğinden şüphemiz yok ama bu tip durumlarda asıl ceza kitlelerin bu  kişiler ile sosyal etkileşimini bırakmasıdır. Başta sağlık olmak üzere devletimizin tüm kurumları topyekûn bir mücadele içerisinde. İnşallah bu mücadeleyi en az hasarla kazanacağız.”dedi.
 
Editör: TE Bilisim