İçişleri Bakanlığı Covid -19 tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine genelge gönderdi.  Ülke genelinde bugün bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimlerinin katılacağı kapsamlı koronavirüs denetimi gerçekleştirildi. 

Trabzon’da da Vali İsmail Ustaoğlu, Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi’nde denetimlerde bulundu. Yaptığı denetimlerde asılması gereken belgeleri, maske takılmasını, mesafeye özen gösterilmesini ve hijyenin üst düzeyde tutulmasını dile getiren Vali Ustaoğlu, “368 ekip, 1549 personelle birlikte farklı iş kollarında denetim gerçekleştiriyoruz. Öğleden sonra da denetimler devam edecek. 1 hafta etkin bir şekilde sahada olacağız” dedi. 

Ustaoğlu, şöyle devam etti: “Ülkemizde her gün vaka artışı açıklanıyor. Haftaya okullarımızı açacağız. Çocuklarımızı, annelerimizi, babalarımızı, dedelerimizi düşünüyorsak önlemlere uymalıyız. Gençlerimizin yaşlarılarımıza bulaştırma riski daha fazla. Gençlerimize seslenmek istiyorum. İlimizde toplam vaka sayısında 25 ile 49 yaş arasındaki vaka sayımız bizim yüzde 65 civarında. Vakamızın çoğu gençler arasında daha fazla. 

Yaşlılarımızda da ölüm oranı yüksek. Vatandaşlarımız evden çıkarken maske kuralına ve sonrasında hijyen ile mesafe kurallarına uyması gerek.” Gençlerin koronavirüs önlemlerine daha fazla dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Ustaoğlu, “Gençlerimiz rehavete kapılıyor, bana birşey olmaz diyor. Annesine babasına tehdit oluşturuyor. Kendisi hafif atlatabiliyor ama yaşlılarımız, büyüklerimizin ölüm oranı yüksek. Gençler rehavete kapılmaması lazım. 

Trabzon’da da vaka artışı söz konusu. O yüzden etkin bir şekilde sahada olmak istiyoruz. Çocuklarımızın okullara rahat gitmesinin yolu bizim bu önlemlerimizle gerçekleşebilir” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim