Burada açıklamalarda bulunan MÜSİAD Başkanı Ali Kaan, “MÜSİAD olarak Trabzon’da 13., Türkiye’de 27.yılımızı geride bıraktık. Acılarıyla, başarılarıyla, mücadelesiyle, dik duruşuyla, fırsatlarıyla ve dostluklarıyla geçirilmiş 27.yıl. 12 inanmış ve gönüllü iş adamının küçük bir ofiste başlattığı bu hareketten bu günlere geldik. Gücünü ne devletten ne de bir avuç sermaye çevresinden almayan bu hareket, aynı hassasiyetler taşıdığı milleti ile birlikte zorluklara, ambargolara, krizlere davalara karşı yılmadı, davasından vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek.”

Kaderi Olmamalı

Kaan, “Şehrimiz açısından çevreye baktığımızda taleplerimizin sürekli arttığını görmekteyiz. Artık dayanılmaz noktaya gelen trafik sorunlarımız, bitirilemeyen ulaşım projelerimiz, hala şehrin önemli bir kısmına ulaşamayan doğal gaz, dağıtım projesi nedeniyle yaşamak zorunda kaldığımız hava kirliliğimiz. Yeni bir vizyon katmak zorunda olduğumuz ticari endişelerimiz dolayısıyla önünü alamadığımız göç olaylarımız artık bu şehrin kaderi olmaktan çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Dinamikler Bir Araya Gelmeli

Kaan, “Nitelikli eleman istihdamın da sorun olmaya başladığımı şehrimizde yeni vizyoner projelere ihtiyacımız bulunmaktadır. Ticaret odasının iş dünyasına AR-GE çalışmalarını teşvik edebilecek bir gayret içerisinde olmalıdır. İnşaat sektöründeki yoğunluğun, doğayı tahrip edemeyecek bir formda disipline edilmesi gerekmektedir. Beklentilerimize katabileceğiz daha birçok şeyden bahsedebiliriz. Bunun tek çıkış yolunun şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek ortak bir akıl yürütmesinden geçtiğini söyleyebiliriz. Bu vesile ile biz bu anlamda her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz. Bu maksatla ilk defa Ankara’daki bürokratlarla MÜSİAD ailesini buluşturmak için bir tanışma yemeği organize ederek böyle bir düşünce için ilk adımı atmış bulunmaktayız.”
 
Editör: TE Bilisim