Devam eden yargılamada, sayıştay uzmanlarından alınan bilirkişi raporları neticesinde belediye meclisinin encümene taşınmazda seçenekli olarak tasarruf etme yetkisi verildiği, bunun yasalara uygun olduğu, encümenin yaptığı işlemle hem belediye kasasına dönemin parası ile 7 Milyon 100 Bin TL girdiği hem de hizmet binası yapımına (çok amaçlı salon ve otopark dahil) belediye kasasından tek kuruş harcanmadığı, böylece belediyenin zarara uğraması ihtimalinin söz konusu olmadığı ortaya çıktı. 

Sanıklar savunmalarında, dönemin en büyük projesini şehrimizde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını, bu yönde halktan ve yöneticilerden olumlu dönüşler aldıklarını, bu sayede hem metruk haldeki atapark semti ve kale yöresinin yeni bir çehre kazanarak vatandaşa bir yaşam haline dönüştüğünü, hem belediyenin modern bir hizmet binasına tek kuruş harcamadan kavuştuğunu, hem de belediye kasasına yapılan ihale ile ciddi bir kazanç girdiğini, bu nedenle kamuyu veya üçüncü kişileri zarara uğratma kasıtları olmadığı gibi, kendilerine de bir çıkar sağlamadıklarını, bu nedenle beraatlerine karar verilmesini belirttiler.  2013 yılından bu yana süren ve pek çok hakim değişikliği geçiren davada bugün karar verildi. 

Aralarında dönemin belediye başkanı eski Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun da bulunduğu sanıklar beraat etti.  Karar sonrası mutluluk duyan encümen üyeleri ve avukatları fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaştılar. 
 

Editör: TE Bilisim