Trabzon’un Ortahisar İlçesi Ocak Sokak’ta hizmet vermeye başlayan Bakkaloğlu, yaptığı açıklamada son teknoloji ile vatandaşlara en iyi, en kaliteli sağlıık hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi. Bakkaloğlu, yaptığı konuşmasında “Trabzon’da doğup büyüdüm, aslen Çaykaralı’yım. İlköğretimi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda, lise öğrenimimi Tevfik Serdar Anadolu Lisesinde tamamladım, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesini kazandım. Orada eğitimimi tamamladıktan sonra buraya geri döndüm.  Biraz özel kurumlarda çalıştıktan sonra kendi yerimi açmaya karar verdim. Bu konuda babamın bana çok desteği oldu. Her zaman arkadamda oldu. Babama ve anneme teşekkür ediyorum. Mesleğimi çok severek yapıyorum.” dedi.

“SON TEKNOLOJİ KULLANILIYOR”

Bakkaloğlu, açıklamasında insanlara tavsiyelerde bulundu. Bakkaloğlu, ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yaparak “Burayı açalı 3 ay oldu. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili son kalite ve teknolojiyi kullanıyorum. Amacım burada hastalarla birlikte hem aile olabilmek hem de onlara ağız ve diş sağlığında yardımcı olabilmek ve problemlerini çözebilmek. Bunun için hem hastanın hem de bizim eş zamanlı çalışmamız gerekiyor. Benim insanlara tavsiyem herkesin hiçbir problemi olmasa da 6 ayda bir ağız ve diş sağlığı için taramalara gelmeleri gerekiyor. Bu şekilde hem başlangıçta ki problemleri çözebiliriz ilerlemeden hem de hiç farkında olmadan vücutta ki biapseye dönüşebilir bir diş apsesi. Hem estetik beklentileri hem de sağlıkla ilgili beklentileri sağlamak benim hedefim. Bunun için de dur durak bilmeden sürekli eğitimlere, seminerlere katılarak kendimi her zaman daha ileriye taşımaya çalışıyorum. İnşallah daha da ileriye taşıyacağım.” İfadelerini kullandı.

“EN İYİ ÜRÜNLERİ, EN İYİ TEDAVİ SEÇENEKLERİNİ ARAŞTIRIYORUM”

Melike Bakkaloğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Son zamanlarda kovid-19 yaygınlaştı. Kovid-19’un da aslında bazı belirtileri var ağız içinde. Özellikle diş etlerinde. Günümüzde ki bir yaygın hastalığın ağızda bir belirtisi varken her şey ağız ve diş sağlığı ile başlıyor. Konuşmamız, yememiz, içmemiz, kimisinin estetik beklentileri. Hastalarım için en yi ürünleri, en iyi tedavi seçeneklerini araştırıyorum, yapıyorum, uyguluyorum. Bana güvendikleri ve kucak açtıkları için herkese teşekkür ediyorum. ”

“HER TÜRLÜ TEDAVİYİ YAPIYORUM”

“Dolgu, kanal tedavisi, temizlik, implat, tel tedavisi, diş beyazlatma, kaplama olmak üzere her türlü tedaviyi yapıyorum.” Diyen Bakkaloğlu, “şunu yapmıyoruz, bunu yapmıyoruz diye bir şey yok. Hastalarıma doğru tedavi seçeneklerini sunuyorum. “ şeklinde konuştu.

ÇOCUK DİŞ SAĞLIĞI

Diş sağlığı ile ilgili konuşan Bakkaloğlu, “Çocuklarda çok yaygın çürükler oluyor. Çocukların dişleri erişkin dişlerine göre daha ince bir tabakada, daha küçük. Özellikle süt, biberonla birlikte yattıkları için sütte de bir şeker var. Çocuklarda dişler çıktıktan sonra yani ilk ağızda süt dişi de olsa fırçalanmaya mutlaka başlanılmalı. 3 yaşına kadar macunsuz, 3 yaşından sonra çocuk diş macunları ile fırçalanmalı. Bu konuda çok eksik görüyorum velilerde. Sonra çürükler oluyor, çocuk ağrı çekiyor, ateşi çıkıyor. Ağız ve diş sağlığı tüm vücudu etkiler. Bu açıdan halkın biraz daha bilinçlenmesini isterim. Zaten süt dişi altından yenisi gelecek değil. Çocuk erişkin bir yaşa geldiğinde de maalesef türlü türlü bozukluklarla savaşıyor, başta tel tedavisi olmak üzere. Zamanında müdahale edilmemiş ya da erken çekilmiş bir süt dişinin altında ki dişler kaydığı için genelde ileri ki yaşlarda tel tedavisi görmesi gerekiyor. Sedece istetik olarak da değil, dişlerde ki yanlış kapanış bozuklukları çene eklemimizi de etkiliyor. Konuşmayı, çiğnemeyi etkiliyor. Çocuklarda da her türlü tedaviyi yapıyorum.”  diye konuştu.

“DİŞ TAŞI DİŞ KAYBINA NEDEN OLUR”

Bakkaloğlu, diş sağlığı için yapılması gerekenlere vurgu yaparak konuşmasında “Hastalarda ki şu algıyı yıkmak için çok uğraşıyorum: diş taşı mesela. Herkesin ağzında vardır mutlaka. Bu konuda hastalara temizleyelim dendiği zaman çok yanlış bir algı var. Diş taşı temizletmek zararlıdır, çiziyormuş diye. Diş taşı önce diş etine sonra dişi tutan kemiğe inerek dişlerin sallanmasına ve diş kaybına neden olur. Toplumda sık görülür, kimse farkında değil.  Çürükte diş kaybının bir yere kadar önüne geçebiliyoruz.  Ağrısı oluyor farkında oluyor ama diş taşları mutlaka herkesin 6 ayda bir hiçbir problemi olmasa bile gelip bir temizlik yaptırması, muayene edilmesi, başlangıç seviyesinde çürüklerin tespit edilmesi gerekiyor. Benim hastalarıma en büyük tavsiyem hiçbir şeyiniz olmasa bile mutlaka 6 ayda bir gelin muayene olun, bakalım. Ama ben ama başkası ihmal etmeyin. Herkesin diş ipi kullanması gerekiyor, sabah ve akşam dişler mutlaka fırçalanmalı. ” cümlelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim