Sevgili okurlar, Fenerbahçe maçlarında bu denli heyecan olmasının ve zaman zaman futbol dışı olayların yaşanmasının temel sebebi şampiyonluk yıllarımızda genellikle rakibimizin Fenerbahçe olmasıdır. Buna bir de 2011 şampiyonluğu kazandığımız kupanın Fenerbahçe müzesinde olması tuz biber ekmiştir.

Bu gerçekler ışığında yıllar geçti ve oynadığımız her olaylı maçta zarar gören taraf biz olduk. Oysa ülkenin bu güzide iki kulübü bu lig oynandığı sürece var olacak ve çeşitli şekillerde birbirleriyle karşılaşacaklar. Devreye camiaların ileri gelenleri girerek bu gidişe bir son verilmelidir. Diğer iki büyükle oynanan maçların sonuçları ne olursa olsun bu tür olayların yaşanmamış olması dikkate alınmalıdır. Daha birkaç hafta önce Galatasaray’ın sahamızda bizi farklı yenmiş olmasındaki seyircinin tutumu ile maç Fenerbahçe olunca başkalaşmasına bir çözüm üretilmelidir.

Artık kabul etmeliyiz ki siyasetin de önemli rol oynadığı şampiyonluk kupamızın Fenerbahçe’nin müzesinde olmasını bugüne kadar masada değiştiremedik. Geriye sahada galip gelerek bu işi sürdürmek kalıyor. Bunun yolu da sahaya yabancı madde atmak yerine 90 dakika takımını desteklemekten geçer.

Sevgili okurlar, Fener’in hocasının ‘onlar da bizi birinci devre namağlup iken aynı skorla yendiler ve hiçbir şey olmadı’ sözünde haklı gibi görünse de seyirciyle sorunlar yaşanan bu maçta tansiyon bir hayli yükselmişti. Maçın sonucunda takımını sahadan çekmek yerine tersini yapıp seyircinin provoke olmasına neden olunca olaylar istenmeyen bir hal aldı.

Sonuç olarak önemli bir derbi maçında futboldan konuşmak yerine olayları konuşmak durumunda kalmamız hiç yakışık almıyor. Taraftar olarak takımına destek veren yerine zarar veren durumunda olmak kabul edilebilir bir durum değildir. Unutmamak lazım ki rahmetli Özkan Sümer zamanında bu seyirciye güvenilerek ilk tel örgüleri kaldıran kulüp olmuştuk. Fenerle olan bu karşılıklı husumeti ortadan kaldırıp yeni bir beyaz sayfa açılmalıdır. Zira yukarıda da belirttiğim gibi her zaman bu işten zararlı çıkan taraf biz oluyoruz.

Bitirirken bu olaylardan göreceğimiz zararlar, hedefimize ulaşmada ne ölçüde engel olacak bekleyip göreceğiz. Nitekim bu durumda yenilmemize rağmen, hedefimizde şimdilik bir sapma olmadı. Yaşanan olayları seyircimize hiç yakıştırmadığımı tekrar ederek bir daha yaşanmaması dileğiyle, iyi haftalar.