Kaya, “6 Ağustos’ta üniversite tercihleri başlayacak. Gelin tercih süreci öncesi psikologlarımıza, konunun uzmanlarına kulak verelim ve bu yanlıştan dönelim. Söz konusu olan toplumun ruh sağlığıdır. Tüm uzmanların ortak görüş ve değerlendirmelerine göre açık öğretimle psikoloji eğitiminin verilmesi mümkün değildir" dedi.
Üniversite adayları için tercih maratonu 6 Ağustos’ta başlayacak, 14 Ağustos’a kadar devam edecek. İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Psikoloji Bölümü’ne 700, Ankara Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Psikoloji Bölümü’ne de 500 kontenjan ayırıldı. Psikoloji eğitiminin açık öğretim fakültelerinde yapılabilmesinin yolunu açmaya yönelik bu uygulamaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada oluşan tepkilere ve kendisine gelen mesajlara kayıtsız kalamayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin şunları söyledi:

BU BÜYÜK YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR

“Açık öğretim fakültelerinde, psikoloji bölümü açılması konusu,  psikologlar arasında ve toplumda büyük memnuniyetsizlik yaratmıştır. Binlerce gencimiz psikoloji bölümüne girerken, psikolog olmayı hedeflerken, mesleklerinin açık öğretimle de girilebilecek ve değersizleşecek bir meslek olabileceğine İhtimal dahi vermiyorlardı. Halen daha vermiyor, veremiyorlar. Çünkü psikoloji açık öğretimden okunacak bir bölüm değildir. Psikologların bir meslek yasası dahi yokken, ortada kendini psikolog diye tanıtabilen sahte psikologlar gibi tonlarca sıkıntı varken üstüne bir de bu açık öğretim krizi haklı olarak psikologlarımızı çileden çıkarmıştır. Psikoloji bir bilim dalıdır ve teknik olarak açık öğretim formatına uygun bir bölüm değildir. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu görmüş ve açık öğretim fakültesi psikoloji bölümü için bir rapor istemiştir. Umarım raporun gereği yapılır ve geç kalınmadan bu yanlış düzeltilebilir. Üniversite tercihleri başlamamışken ve tercih sürecinin henüz başındayken tercih kitapçıkları yenilenebilir ve bu yanlıştan dönülebilir.”
 

Editör: TE Bilisim