Trabzon şehir içi trafiğinin rahatlaması için İmperial Hastanesi’nin yanından girip Çömlekçi’den çıkması planlanan tünel ile viyadük projesine gelen tüm eleştirilere rağmen diretilmesi tepki çekiyor. Konunun uzmanları bu projenin trafiğe katkı sunmayacağını da dile getiriyor.
 
TRAFİĞE KATKI SUNMAZ

Trabzon şehir içi trafiğinin rahatlaması için İmperial Hastanesi’nin yanından girip Çömlekçi’den çıkması planlanan tünel ile viyadük projesine gelen tüm eleştirilere rağmen diretilmesi tepki çekiyor. Bilim ve akılla bağdaşmayıp, Trabzon Mimarlar Odası ve Trabzon Şehir Plancıları Odası’nın karşı çıkmasına rağmen projenin hayata geçmesi için enerji tüketilmesi tepkiyle karşılanırken konunun uzmanları bu projenin trafiğe katkı sunmayacağını da dile getiriyor.
 
GERİ ADIM ATILSIN

Ortahisar Belediye Meclisi’nde gündem olan projeye muhalefet ve iktidar partisi meclis üyeleri çekinceli görüş belirtmiş Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Meclis üyelerimiz şehir hassasiyetlerini ortaya koydu. Olaya muhalefet olma gözüyle bakmıyorum” demişti. Tüm bunlara rağmen projenin hayata geçirilmesi için diretilmesini vatandaş kabul etmiyor. Trabzonlu, projede geri adım atılmasını istiyor.
 
SIKINTI GETİRİR


Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu da şehir içi trafiği için düşünülen projeye tepki göstererek, “Ben oradan geçecek projeyi sağlıklı görmüyorum. Karayolları Trabzon kent merkezine haksızlık ediyor. Trabzon, tüneller, viyadükler şehri oldu. Her tünel beraberinde sıkıntılar getirmekte” açıklaması yaptı.
 
REŞADİYE’DEKİ GİBİ UCUBE KALIR!
 
Daha önceki yıllarda da Reşadiye’de yapılan viyadük için trafiğe katkı sunmayacağı yapılan eleştiriler ile dile getirilmiş olmasına rağmen projede ısrar edilmişti. Şimdi o viyadüğü yıkmak için çare aranıyor.
 
Editör: TE Bilisim