İki yıl bunu kendi imkânlarıyla yürüten Bayçelebi, sosyal medyanın gücüyle bu yıl pide ikramını hayır kampanyasına dönüştürerek Dünyanın birçok köşesinde duyurmayı başardı. Önce Sürmene Aşağıovalı ve Yukarıovalı Mahalleriyle başlayan Pide dağıtımına Sürmeneli işadamları, siyasetçiler ve Hayırseverlerde destek vermeye başlayınca Pide Dağıtımı Sürmene ve Köprübaşı’nın geneline yayıldı. 

YARDIMLAŞMA RUHU

Kampanyanın Mimarı Erol Bayçelebi Pide Kampanyasının Sosyal Sorumluluk projesine nasıl dönüştüğünü paylaştı.’ İstanbul’dan göçüp köye yerleştikten kısa bir süre sonra Ramazan ayı başladı. Bir gece iftardan sonra eski Ramazanlardaki yardımlaşma ruhu aklıma düştü. Bu ruhu köyümde yeniden canlandırmak için neler yapabileceğimi düşündüm. Vefat eden anne babam için bütçeme göre her akşam iftar öncesi evlere sıcak pide bırakma fikri aklıma geldi. İki yıl bunu kendi bütçemle yaptım. Bu Ramazan öncesi birkaç işadamı köylümüz olan arkadaşım aradı onlarda destek verme istediklerini söylediler.”

HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN BÜYÜK DESTEK

Daha sonra bunu sosyal medyadan gören bir çok arkadaşımızda bize katılınca iftar öncesi pide ikramı sosyal destek kampanyasına dönüştü. Hesabımızda fazla para birikmeye başlayınca 10 Pide ile başlayan ikramımızı Günde 200 Pideye çıkardık ve Sürmene ve Köprübaşı’ndaki bir çok köyde dağıtıma başladık. Fakat yine Ramazan sonuna kadar bu parayı pide ile bitiremeyeceğimizi düşünerek bu kez gerçek ihtiyaç sahipleri için bir ay yetebilecek şekilde ramazan kolisi hazırlattık. Ramazan kolilerini gerçek ihtiyaç sahiplerine iftardan sonra sessiz sedasız ulaştırıyoruz. Ramazan Pidelerinde ise ayırım yapmıyoruz. İster ihtiyaç sahibi olsun isterse maddi durumu çok iyi olsun herkesin sofrasına ulaştırmaya çalışıyoruz.

SOFRALARA ULAŞIYOR

Evlerin yanında Pandemide çok büyük yükümüzü çeken sağlık çalışanlarını ve Emniyet Güçlerimize unutmadık. Onlara da elimizden geldiği kadar ikramlarda bulunuyoruz. Pidelerimiz Köprübaşında taş fırında yaptırıyoruz ve iftar öncesi sıcak sıcak sofralara ulaştırıyoruz. Birkaç Pide ile başlayan kampanyamız geldiği noktada herkesin takdirini topladı. Biz sadece bir pide ile şunu gösterdik. Köyünden Büyükşehirlere göçmüş ve çok iyi yerlere gelen işadamlarının köyünü, köylüsünü unutmadığını gösterdik. Bir pide ile insanların gönlünün nasıl feth edilebileceğini ve hayır dualarının alınabileceğini gösterdik.

GÖNÜLLERE SU SERPTİ

“Biz yine bir Pide ile Pandemi gibi zor süreç geçiren insanlarımızın Ramazan Ayında birlik ve beraberlik iklimine uygun yürütülen sosyal dayanışma ile gönüllerine bir nebze su serpildiğini gösterdik. Bize başta İstanbul olmak üzere Dünyanın birçok köşesinden destek veren hayırsever işadamlarımıza, siyasetçilerimize, köylülerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Ölmüşlerinin mekanları cennet olsun. Amacımız birliktelik oluşturmak çok şükür bunu başardık” dedi.

Editör: TE Bilisim