Vali Yavuz, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşlıların toplumun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları ve bu günlerin mimarı olmaları dolayısıyla aile ve toplumsal hayatın en kıymetli hazineleri olduğunu ifade etti.

Milletin, tarihin her döneminde yaşlılarını el üstünde tutmuş, onların yaşamları süresince engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başardığını aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımızın öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının devletimiz eliyle sağlanması öncelikli hedefimizdir. Amacımız toplumsal değer yargılarımız arasında yer alan yaşlıya sevgi ve saygının değişen toplum yapısı içinde devamını sağlamaktır. Yaşlılarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar devletimizce desteklenmekte ve titizlikle sürdürülmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir. Gerek aile gerek toplumsal yaşantımızda daima baş tacımız olan yaşlılarımıza her zaman sevgi ve hürmet göstermek toplumumuzun geçmişten günümüze taşıdığı en önemli hasletlerden biridir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini diler, saygı ve şükranlarımı sunarım."
Editör: TE Bilisim