Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy öncelikle emeği geçenlere teşekkür etti. Gürsoy, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımız Süleyman Soylu, Berat Albayrak, Cahit Turhan, Mustafa Varank, Faruk Özlü, Fikri Işık, Milletvekillerimiz Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu, Merhum Valimiz Recep Kızılcık, DOKA eski Genel Sekreteri Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, TTSO Başkanımız Suat Hacısalihoğlu Arsin eski Belediye Başkanımız Erdem Şen ve bu tarihi projede emeği geçenlere Arsin halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
İhaleye Çıkıyor

Yatırım Adasında son süreçte Yönetici Anonim Şirketi Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildiğini ifade eden Gürsoy, “Proje adım adım ilerliyor. Öncelikle bu konuyla alakalı başvuru yapıldı, başvuru kabul görünce yer seçimi yapıldı. Enerji Bakanlığı Koordinasyon Kurulu kararı verildi ve Yönetici Şirketler kuruldu. Son toplantımız öncesinde de en önemli adım Cumhurbaşkanı kararıydı. 24 Ağustos 2019 Cumartesi tarihinde 1481 karar sayısıyla 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri kanunun 3. Maddesi gereğinde Trabzon Arsin ilçesinde bulunan alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi. 17 Eylül’de de Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi Etüd ve Proje İşleri için ihaleye çıkılacak. Bu süreç meşakkatli ama ortaya çıkacak olan sonuç itibariyle yorulmaya değecek bir süreçtir” diye konuştu.

Gürsoy Süreci Anlattı

Arsin’de 278 hektarlık alanda kurulması planlanan Yatırım Adasının faaliyete geçmesiyle istihdamda artış olacağını ifade eden Başkan Gürsoy, “Bu tarihi projenin sonucunda istihdamda artış ve ülkemizin ekonomisine de büyük bir katkı sağlanacaktır. Hesaplamalara göre doğrudan yaklaşık 7 bin kişi yine dolaylı olarak ise yaklaşık 25 bin kişi istihdam edilecektir. Bu proje özelde Arsin ve Trabzon, genelde ise bölgemiz ve ülkemiz için oldukça kıymetlidir. Projenin adım adım ilerleyişini içinde bulunarak takip edeceğiz ve Allah’ın izniyle de en güzel sonucu hep birlikte göreceğiz. Proje ve Etüd İşlerinin ihaleye çıkmasının ardından imar ve parselasyon planları belirlenecek ve sonrasında deniz dolgusuna geçilecektir. Bu dolgu sonrasında da yönetici şirkete kullanma izni verilecek ve alt yapı projeleri hazırlanacaktır” dedi.
 

Editör: TE Bilisim