2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeniyle Akçaabat’ta çelenk sunma töreni ve kutlama programı yapıldı. Akçaabat Atatürk Parkı’nda,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce İlköğretim Haftası vesilesiyle çelenk sunma töreni ve ardından Şinik İlkokulunda kutlama programı düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunulması, ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdür V. Ahmet Elvan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarık Akgün, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, Okul müdürleri, Daire amirleri, Öğretmenler, Veliler ve öğrenciler katıldı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı kutlama programı Şinik İlköğretim Okulu bahçesinde coşkuyla devam etti.

EKİM : BAŞARILAR DİLİYORUM

2021-2022 Eğitim Öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Osman Nuri Ekim, “Geleceğimizin teminatı, yarının büyükleri olan çocuklarımız, ders başı yaparak okulları, öğretmenleri ve arkadaşları ile buluştular. Bu güzel buluşmanın tüm çocuklarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiası ve velilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Covid-19 salgını sebebiyle ara verilen yüz yüze eğitime 2021-2022 eğitim öğretim yılında yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onlara en iyi imkânları sağlamaya çalışan ailelerimizin ve büyük gayretlerle hizmet veren öğretmenlerimizin heyecanını ve coşkusunu paylaşıyoruz. Dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği Koronavirüs salgını sebebiyle uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımız için okullarımızda gerekli tüm önlemler alınmıştır. Ailelerimiz ve öğretmenlerimizin de gerekli hassasiyeti göstererek, çocuklarımızın ve tüm halkımızın sağlığını korumak amacı ile aşılarını olacaklarına, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edeceklerine inanıyor, sağlıklı bir 2021-2022 eğitim öğretim yılı geçirmeyi temenni ediyorum.

Aileden başlayan öğrenme sürecinin ikinci adımını okul dönemi oluşturmaktadır. Bu süreçte elde edilen kazanımlar, bireylerin ve dolayısıyla da gelecekte milletimizin geleceğini şekillendirecektir. Uzun bir sürenin sonunda yeni bir eğitim öğretim yılına başlayan çocuklarımızın, azim ve kararlılık içinde yeni bilgi ve beceriler kazanacaklarına, bunun sonucunda başarılı olacaklarına tüm kalbimizle inanıyor ve onlara güveniyoruz. Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı öğretmenlerimize emanet ediyor; yeni eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz ve ailelerine, fedakâr ve onurlu bir mesleği temsil eden öğretmenlerimize, şehrimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Suzan ŞENTÜRK

Editör: TE Bilisim