Özellikle yayla turizminin ön plana çıkması için çalışmalarını sürdüren Başkan Güler, karavan turizmi, trekking, kayak turizmi ve kış turizminin yanısıra Karadeniz yayla turizminde ilk olan, Kapadokya başta olmak üzere birkaç şehirde uygulanan balon turizmini başlattı.
 
Denizi, doğası, yaylaları ve eşsiz sahilleri ile turizmin gözde merkezlerinden birisi haline gelen Ordu, yeni bir turizm hamlesi daha gerçekleştirdi. Ordu’nun en güzel yayalarından birisi olan ve menderesleriyle ünlü Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası’nda sıcak hava balonu deneme uçuşu gerçekleştirildi.
 
TURİZME YENİ RENK
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu, Karadeniz ve Türkiye’nin güzelliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Güler, “Bu güzelliklerin sadece bize ait olmasını arzu etmiyoruz, bütün dünya bu güzellikleri görsün, onlarla paylaşmak istiyoruz. Daha evvel karadan bu güzellikleri görmüştük, daha sonra getirdiğimiz gemilerle bu güzellikleri denizden seyrettirdik. Bugünde balon turizmini devreye alıyoruz. Ve yeni bir alternatif olarak Ordumuzun yaylalarımızın güzelliğini dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim