Güner, "Yeni otogarın hayali, eskisini unutturdu." dedi. Güner, Ak Parti'nin yıllardır Trabzon'a sözü olan "Yeni Otogar" sözünü hatırlatarak, mevcut otogarın şehrin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını ve Trabzon'a yakışmadığını belirterek "Bugün halihazırda hizmette olan Trabzon Otobüs Terminalinin durumu ne yazık ki içler acısı bir vaziyette. 1991 yılında açılan otogarın aradan geçen 30 yıl sonra günümüzde bu halde olması insanın içini acıtıyor. Yıllardır bakımsızlıktan eskimiş, bir çok yeri kullanılamaz hâle gelmiştir. Bunun yanında kentin artan yolcu trafiği Trabzon Otogarı’na fazla gelmekte, otogar yetersiz kalmaktadır. Trabzon'a yakışır bir otogar şehrimiz için son derece önemlidir. En yakın zamanda yeni terminal Trabzon'a kazandırılmalı veya mevcut terminal modern bir hale getirilerek işlevsel hale getirilmelidir" dedi.

OTOGAR ESNAFIMIZ OLDUKÇA RAHATSIZDIR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Aslan Güner yaptığı açıklamada Trabzon Otogarı’nın, şehre gelen yolculara kötü bir izlenim bıraktığını söyleyerek şu ifadelere yer verdi: "Turizm sektöründen beklentilerimiz yüksek. Ancak Covit 19 salgını nedeniyle yaşanan kısıtlamalar sonrası tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük mağduriyetler yaşanmaktadır. Şehirlerarası otobüsleri kullanarak şehrimize gelen misafirlerimizin ilk izlenim edindiği Trabzon Otogarının, bu haliyle kadim şehrimize bu manada hizmet veremeyeceği aşikardır. Hizmet vermesinin aksine çok kötü bir izlenim bırakmaktadır. Trabzon Otogarı’nın mevcut durumundan günümüz şartlarında ekonomik zorluk yaşayan otogar esnafımız da oldukça rahatsızdır. Trabzon halkı ve otogar esnafı çözüm beklemektedir."

TRABZON OTOGARI, YÜZ AKI OLACAK BİR DÜZEYE MUTLAKA GETİRİLMELİDİR

Açıklamasının son bölümünde ihalesi yapıldığı açıklanan yeni otogarın son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslan Güner: "Yeni otogar ihalesi yüklenici firmanın maddi olarak yaşadığı sıkıntılar nedeniyle iptal edildi. Yeniden ihalesi yapılacak. Bu durum, yeni otogarın bitim süresini en az 6 ay daha uzatacak ve en iyi ihtimalle yaklaşık 30 ay gibi bir sürede yeni otogar hizmete girecek. Bu sebeple, en az 30 ay daha şehrimize hizmet verecek olan mevcut otogarımıza acil boya ve çevre bakımı yapılmalı, tam anlamıyla elden geçirilmelidir. Trabzon Otogarı, turizm sezonu öncesi ilimizin yüz akı olacak bir düzeye mutlaka getirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim