SOSYAL MEDYAYA DİKKAT!

Türkiye'de her geçen gün artan internet kullanımıyla birlikte teknolojik bağımlılık ve siber suçlar da yükselişte. 

Yeni suç türlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğünün hayata geçirdiği Siberay projesi ile sanal ortamda yaşanan birçok suçun önüne geçiliyor.  Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin verdiği bilgilere göre, Trabzon’da bazı suçlar öne çıkıyor. Cebinizde temassız kartla geziyorsanız dikkat edin. ATM’lere 5 saniyede düzenek yerleştirilebiliyor. Eskort dolandırıcılığı zirvede. Sosyal medyaya dikkat.  

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nden  Komiser Süleyman Gönül ile polis Memuru İlhan Tozluyurt, Siberay faaliyetleri kapsamında gazetemizi ziyaret ederek bilgilendirmede bulundular. İlhan Tozluyurt yaptığı açıklamada, Trabzon’da sıkça dolandırıcılık vakalarına rastlanıldığını belirterek, “Vatandaşlarımız kredi çekerek dolandırıcıların hesabına yatırıyor. İnsanların zaaflarından faydalanıyorlar. Sokakta yürürken bile bazen paranız çalınabiliyor. 

Bankaların temassız karlarına cihaz tutarak bunu yapabiliyorlar. Çok daha fazla dikkatli olmalıyız. ATM’lerde kart kopyalayıcı düzeneği 5 saniyede kurup 3 saniyede kaldırabiliyorlar. Sosyal medayada yaptığımız paylaşımlar bizi tanımalarını sağlıyoruz. Mobil ödemelerimiz kapatmalıyız. 

Suriye ile Bulgaristan genelde bu işlerle uğraşıyor. Sosyal medyada evinde çalışma iş fırsatları ile çok dolandırılan oluyor. İnternet masa üstünden cebimize kadar geldi. Sosyal medyamızdaki şifrelerimizi zor yapmalıyız, güvenilirliğini artırmalıyız” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim