Doğankent ilçesinde hasarlı ve riskli binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm projesinde 156 konut ve 70 dükkan inşaatının iki ay gibi bir süre sonra tamamlanması hedefleniyor. 
Sel afetinin ardından ilçenin adeta yeniden inşa edildiğini ifade eden Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, “Biz Doğankent ilçesi olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir sel afeti yaşadık. Bir musibet yaşadık ama sonrasında biz bunu hem belediye, hem ilçe olarak nasibe çevirdik. İlçemizi inşallah yeniden imar ediyoruz" dedi. 

  Yaşanan afet sonrası o dönemde devleti ve ilgili bakanları hemen yanlarında gördüklerini hatırlatan Özden "Bütün tespitler yapıldı. Devletimiz buradaki yaraları sardı çok şükür. Mahallelerde çok ciddi hasarlı binalar vardı. Bunlar tespitleri yapıldı ve bir kısmı yıkıldı, bir kısmı da yıkılmaya devam ediyor. İlçe merkezinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatıyla bir kentsel dönüşüm alanı oluşturuldu. Merkezdeki yıkılan yapılar 88 konut ve 43 dükkan şeklindeydi ancak 25 dönüm arazi üzerine 156 konut, 70 dükkan şeklinde şu anda yapılıyor. Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin tespitleri yapıldı. Hepsi hak sahibi olacaklar” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilisim