Sürmene Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Osman Yoloğlu yaptığı açıklamada, “Hastanemizin doğum ünitesine TDL (Travay-Doğum-Lohusa) yatağı alarak, anne adaylarının doğumun başlangıcından doğumun sonuna kadar bir ev ortamında hissedebileceği konforda mahremiyete dayalı tek kişilik doğum alanı oluşturduk.  Hasta odalarındaki refakatçi koltuklarını ve personellerimizin çalışma alanlarında kullandığı  sandalye ve kanepelerimizi yeniledik. 

Kemik mineral yoğunluğunu tespit eden Kemik Dansitometre cihazını kurarak Sürmene ve çevre halkının hizmetine sunduk. Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek için faaliyet göstermek üzere kurulan ve 6 yatak kapasitesi ile hizmete başlayan Palyatif Bakım Ünitemizi, artan ihtiyaçlar nedeniyle 2019 yılı içinde, 11 yatak kapasitesine çıkardık. 

Diyetisyenimizin göreve başlamasıyla, Beslenme ve Diyet Polikliniği’ni açtık. Beslenme ve Diyet Polikliniği’nde kilo verme, kilo alma, hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi, gebelikte ve çocukluk çağında sağlıklı beslenme ve kilo kontrolünün sağlanması hususlarında hizmet verilmektedir. Kişinin beslenme alışkanlıkları, vücut ölçüleri, laboratuvar sonuçları, fiziksel aktivite ve genel sağlık durumları incelenerek kişiye özgü diyetler hazırlanmaktadır ” dedi.  Başhekim YOLOĞLU, hasta ve çalışan güvenliğini en üst seviyede tutarak hizmetlerinin devam edeceğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim