Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurunu Genel Kurul üyesi Şevket Erzen’in ev sahipliğinde Anitta Otel’de yapılan toplantıya federasyona bağlı cemiyetlerin Başkanlarının yanı sıra, Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik de toplantıda konuk olarak hazır bulundu.

Başkanlar Kurulu toplantısında aşağıdaki konularda görüş birliğine varıldı.

Yürürlüğe Girsin

‘Yerel Basınımız için hayati önem taşıyan ve Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığı bilinen resmî ilan ücretlerinin artırılmasına yönelik kararın bir an önce resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonun bu konudaki girişimlerini desteklemektedir.

Eğitim Seminerleri

Bölgemiz illerinde cemiyetlerinizle işbirliği yapılarak mesleki eğitim seminerleri yapılması talebi haklı bulunmuş, en kısa sürede ilk uygulamanın yapılması için yönetim kurulunun çalışma yapması kararlaştırılmıştır.

Mesleki sorunların çözümü için cemiyetlerimizle işbirliği yapılarak bölgedeki meslektaşlarımıza katkı sağlanması için çalışmalar yapılacaktır.’

Başkan Da Katıldı

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül’ün yemekte bir araya geldiği tüm katılımcılar için toplantı sonrası Çorum Organize Sanayi Altın Rafinerisi ve Oğuzlar ilçesi Altın Koz tesisleri gezisi düzenlendi ve altının külçe haline getirilmesi işlemi izlettirildi.
 

Editör: TE Bilisim