Maçka Belediye Başkanı Koçhan: 'Hamsiköy'ü imar kirliliği olmadan, doğasıyla şelalesiyle önemli bir turizm destinasyonu haline getirmek istiyoruz' 'Hamsiköy, trekking ve dağ bisikleti açısından da çok uygun bir destinasyon. Bundan dolayı yörede doğa sporlarını da ön plana çıkarmak için çalışıyoruz'

Trabzon il merkezine 50, Maçka ilçesine ise 20 kilometre uzaklıkta, tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan ve bir asırdır sütlacıyla ünlü Hamsiköy, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra dağ ve yayla turizmine yönelik de pek çok alternatif sunan Hamsiköy, meşhur sütlacından tatmak isteyen turistlerin ilk uğrak mekanı oluyor.

Zigana Dağı eteğinde bulunan ve dört mevsim doğaseverleri misafir eden Hamsiköy, turistlerin son yıllardaki ilgisi dolayısıyla konaklama ve yöre mutfağıyla da adından söz ettiriyor.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maçka'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla da dört mevsim turistlerin ilgisini çektiğini söyledi.

İlçede Hamsiköy'ün de bir marka haline geldiğini dile getiren Koçhan, Hamsiköy'ün sütlacı ile ön planda bulunan tarihi bir alan olduğunu ifade etti.

Koçhan, Hamsiköy'ün tarihi İpek Yolu'nun geçiş güzergahında bulunduğunu belirterek, bölgenin Trabzon'dan kalkan kervanların ilk, arkadan gelen kervanların da son konaklama yeri olduğunu vurguladı.

'Hamsiköy, doğasıyla sütlacıyla dünyada bilinen bir yer'

Hamsiköy'ün son yıllarda yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördüğüne dikkati çeken Koçhan, 'Hamsiköy denilince ilk akla gelen Hamsiköy sütlacı oluyor. Bölgeye gelen misafirlerimiz meşhur Hamsiköy sütlacından tatmak istiyor. Bu da yöreye ilgiyi giderek artırıyor. O nedenle Hamsiköy, doğasıyla sütlacıyla dünyada bilinen bir yer.' dedi.

Koçhan, Hamsiköy'de konaklama ve restoran sayısının da hızla geliştiğine işaret ederek, şunları söyledi:

'Belediye olarak da hizmet standartlarının artırılması için orada zabıta birimi kurduk. Hem Zigana'yı hem Hamsiköy'ü her açıdan kontrol altına alıyoruz. Daha kaliteli hizmet için menü zorunluluğumuz var. Fiyattan da kimsenin korkusu olmasın. Tüm fiyatlarımız kontrol altında. Bunun dışında kıyafet zorunluluğu da getiriyoruz. Amacımız gelen turistlerimizin bölgeden memnun ayrılmalarını sağlamak.'

'Hamsiköy'de imar yönünden kirliliğe izin vermiyoruz'

İmar konusuna özellikle dikkat ettiklerini vurgulayan Koçhan, Hamsiköy'de imar yönünden kirliliğe kesinlikle izin vermediklerini kaydetti.

Koçhan, Hamsiköy'ü turizm açısından daha da ön plana çıkarmak için gayret ettiklerini dile getirerek, 'Hamsiköy'ü imar kirliliği olmadan, doğasıyla şelalesiyle önemli bir turizm destinasyonu haline getirmek istiyoruz. Hamsiköy, trekking ve dağ bisikleti açısından da çok uygun bir destinasyon. Bundan dolayı yörede doğa sporlarını da ön plana çıkarmak için çalışıyoruz.' diye konuştu.

Yöreye gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Koçhan, Hamsiköy'ün bu sezon doğa turizmi ve konaklama açısından güzel bir sezon geçireceğini de sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim