Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Bektaş'ın projede yer alan Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Çağlayan Vadisi'nden Marsis Dağı eteklerinde yer alan Çatak ve Çamlık yaylalarına giden yayla yollarında incelemelerde bulunduğu, yetkililerden bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, Bektaş'ın yayla sakinleri ile de sohbet ederek taleplerini dinlediği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bektaş, Kaçkarlar'ın etkileyici bir doğal güzelliğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Kaçkarlar bir dizi sıradağların zirvesinden oluşuyor. Başı dumanlı, eşsiz doğa güzelliklere sahip Marsis Dağı'nın hemen batısında Altıparmaklar, Kaçkar zirve, Verçenik sıralanıyor. Bölgede yaptığımız çalışmalarla bu eşsiz coğrafyanın turizm gündemine girmesini ve turistlerin buralara kolay ulaşımını sağlamayı, ayrıca Artvin-Yusufeli ile Rize-Fındıklı hattının işlerliğini artırmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin Kaçkarlar'da her türlü sürprize açık olduğuna dikkati çeken Bektaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kaçkarlar'da her an her şey değişebilir. Her türlü hava şartına hazır olmalısınız. Bu dağlarda hava şartları her an size sürpriz yapabilir. İşte bu durum Kaçkarlar'a farklı bir anlam ve zenginlik katıyor. İnsanlar başı dumanlı Kaçkarlar'ı izlemek için geliyor. Gün batımı ile farklı bir güzellik ortaya çıkıyor. Bu güzellikleri koruma kollama düzeni ile gelecek nesillere taşımalıyız."

Yeşil Yol Projesi'nin bu anlamda Karadeniz ve Kaçkarlar'a çok şey katacağına işaret eden Bektaş, "Yeşil Yol Projesi'nin temel amacı dikkatleri yüksek kotlardaki doğal güzelliklere çekmek. Bu yönüyle önemli bir proje. Yeşil Yol ve dikey bağlantı yollarının tamamlanması ile Kaçkarlar'a ulaşan turist sayısı her geçen gün artacaktır. Hedefimiz bu güzellikleri dünyanın gözü önüne taşımak." açıklamasında bulundu.
 

Editör: TE Bilisim