Trabzon İHH İnsani Yardım Derneğinin; Her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Uzungöl Yetim Gezisini 14-15 Mayıs Cumartesi ve Pazar günleri iki grup halinde gerçekleştirdi.
 
Trabzon'da Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında desteklenen 482 yetim etkinlik için davet edildi. Etkinliğe; cumartesi günü Akçaabat, Maçka, Arsin, Sürmene, Of, Dernekpazarı ve Çaykara'dan 150 yetim ve ailesi, pazar günü ise Ortahisar, Vakfıkebir, Tonya, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy ilçelerinden 180 yetim ve aileleri katıldı.

Etkinlik çerçevesinde yumurta yarışları, halat yarışları, bilgi yarışmaları, balon patlatma, halat çekme, sandalye kapmaca, çuval yarışları gibi unutulmaya yüz tutmuş oyun oynandı. Yemekler yendi, yetimlere hediyeler sunuldu, ikramlarda bulunuldu. Yetim ve aileleri ile birlikte dolu dolu bir hafta sonu geçirildi. Kısa da olsa onlarla birlikte olmanın mutluluğu yaşandı.

Trabzon İHH Derneği Başkanı Zühtü Kalma, “Bu etkinliğe her iki gün için 3'er otobüs tahsis eden başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına, 60 kg köfte ile katkıda bulunan Ortahisar Belediye Başkanlığına, 500 adet ayran ile katkı sağlayan Tatsam Yoğurda, Çaykara'dan nakdi yardımda bulunan hayırsever kardeşlerimize, ayrıca yetimlerimiz ile birlikte programa katılan ilçe temsilcilerimize, özellikle yükün büyük bir bölümünü omuzlayan Çaykara Temsilciliğimize, İHH Yetim Komisyonuna ve organizasyonda emeği geçen herkesten Allah (c.c.) razı olsun.”dedi.
 

Editör: TE Bilisim