İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapılan ödül töreninde Sürmene Kaymakamı Sayın Ahmet Gazi KAYA  Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek  ödül alan isim oldu.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende yaptığı konuşmada, "Bizim yöneticilerimiz, bazen annedir, bazen babadır. Bizim yöneticilerimiz, bazen evlat, bazen torun, bazen kardeştir. Bizim yöneticilerimiz, vicdanlı yöneticilerdir... Bizim, dünyadan farkımız da budur" dedi.

İŞTE ÖDÜL ALAN BAŞARILI YÖNETİCİLER

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Üstün Hizmet Ödülünü Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Üstün Hizmet Ödülünü Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Vecdi Gönül Güvenlik Hizmet Ödülünü Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Merhum Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülünü Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülünü Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Türk İdareciler Derneği Özel Ödülünü Palu Kaymakamı Tayfun Deli, Merhum Vali Orhan Alaaddin Erbuğ Meslekte Olay ve İzleri Adlı Anı Yarışması Ödülünü Muratlı Kaymakamı Ömer Dereci'nin eşi Mediha Dereci aldı.

AHMET GAZİ KAYA KİMDİR?

Kaymakam Ahmet Gazi KAYA, aslen Sivas merkez nüfusuna kayıtlı olmakla beraber 11.10.1978'de Diyarbakır'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Diyarbakır'da, lise tahsilini Ankara'da Anıttepe de tamamladı. Lisans tahsilini Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayarak 2001 yılında mezun oldu. 2004 de Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Adaylığı süresince Mersin ve Silifke'de Teftiş stajı, Kocaeli-Gebze'de Kaymakam Refikliği, Kayseri-Sarıoğlan ve Konya-Halkapınar'da Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 2005'te 9 ay süreyle Londra Middlesex Üniversitesi'nde Dil ve Devlet sistemi üzerine eğitim aldı: Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Kamu Diplomasisi eğitimini tamamladı. Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamladı. Sırasıyla Çankırı/Atkaracalar, Kahramanmaraş/Ekinözü, Bartın-Kurucaşile, Kütahya/Emet ve Adıyaman/Kahta Kaymakamlığı yaptı. Kocaeli Üniversitesi Kamu Yönetimi ile Yalova Üniversitesi Kamu Hukuku bölümlerinde Yüksek Lisans öğrenimine devam etmektedir. Ahmet Gazi KAYA ileri düzeyde İngilizce bilmekte olup, Gelir Uzmanı Gökçen KAYA ile evli ve iki kız çocuk babasıdır.
Cemal SANCAK
 

Editör: TE Bilisim