Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin geneline sağlıklı içme suyu ve sağlam altyapı sunmaya devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, göreve geldiği ilk aylarda etkili olan sağanak yağış sonrası su taşkın ve baskınlarının yaşandığı Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ı ziyaret etmiş, gördüğü manzara karşısında yıllardır bekleyen sorunun çözülmesi talimatını vermişti. Bu talimat üzerine harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşık 9 aylık kapsamlı bir çalışmanın ardından bölgedeki sorunu çözüme kavuşturdu. 

TOPLAM 1364 METRE İMALAT YAPILDI

Aydınlıkevler Mahallesi 609 Nolu Sokak’ta her yağış sonrası biriken yağmursularının hem bölgedeki iş yerleri ve meskenleri basması hem de Tanjant yolunda aşırı su birikmesi sorununa neşter vuran çalışma kapsamında 1600’lük beton borulardan oluşan 465 metre yağmursuyu hattı, 451 metre yağmursuyu hattı ve 448 metre 600’lük kanalizasyon hattı olmak üzere toplam 1364 metre imalat gerçekleştirildi.
 
KANALİZASYON AYRIŞTIRILIYOR

Proje kapsamında hattın devamına denk gelen Toklu Mahallesi sahilinde 277 metre 800’lük kanalizasyon hattı, 120 metrelik menfez imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca bölgede yüzeysel suların kolay bir şekilde Kisarna Deresi’ne deşarj olması için ara sokaklara seri ızgaralar yapılıyor. Bölgedeki kanalizasyon hatları ile yağmursuyu hatları birbirinden ayrıştırılma çalışmalarının tamamen sona ermesiyle birlikte bölgede yıllardır baş gösteren sorun ortadan kalkmış oldu. 

MUHTAR TURAN: “BÜYÜK BİR SORUNDU”

Mahallenin en büyük sorunlarından birine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm getirildiğini belirten Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Oktay Turan, “Mevcut menfezin 600’lük boruya bağlanması sonucu 609 Nolu Sokak’ta en küçük bir yağmurda patlamalar meydana geliyordu. Asfalt tahrip olup, çevredeki ev ve işyerlerinde ciddi zararlar meydana geliyordu. Yapılan çalışma sayesinde o eski manzaralar geride kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’a mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ZORLUOĞLU: “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Her yağmurda su baskınları yaşanan bölgenin sorununu kökünden çözdüklerini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Kisarna Deresi ile Aydınlıkevler Mahallesi çok problemli bir yerdi. Her yağmur yağdığında caddelerde asfaltlar patlayıp, her tarafı su basıyordu. Ciddi bir mağduriyet oluşan bölgeye acilen müdahale ettik. Kapsamlı ve hızlı bir çalışma ile hat bütünüyle kanalizasyona alındı. Kisarna Deresi temiz bir şekilde sahile ulaşmaya başladı. Sokağın asfaltını da serdik. Tüm mahalle halkına çalışmalar süresince gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.




Editör: TE Bilisim