Kanuni Anadolu Lisesi’nin başarılı okul müdürü Mustafa Balaban okulun her yıl başarı çıtasını yükselttiğini dile getirerek, bu sene de YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavında çok güzel bir performans ortaya koyduklarını kaydetti.

2019-2020 eğitim ve öğretim sezonunda YKS sınavını kazanarak yükseköğretim programlarına yerleşen 156 öğrencilerinin olduğunu belirten Balaban; Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, ODTÜ, Galatasaray Üniversitesi, KOÇ Üniversitesi, İTÜ, Hacettepe, Marmara ve Ankara üniversitesine çok sayıda öğrenci yerleştirdiklerini kaydetti.
 
“KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİMİZ VAR”
 
Balaban şöyle konuştu: “İnşaat mühendisliği, bilgisayar Mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, tıp fakültesi, diş hekimliği, mimarlık, hukuk, ekonomi ve maliye gibi popüler bölümlerin yanında metalurji, mekatronik, yazılım mühendisliği ve endüstri mühendisliği gibi gelecek vaat eden bölümlerde de öğrencilerimiz ciddi bir başarıya imza attı. Tabi bu başarıda öğrencilerimizin özverili çabalarının yanında öğretmelerimizin ve velilerimizin de çok büyük gayretlerinin etkili olduğunu ifade etmeliyiz. Kanuni Anadolu Lisesi Trabzon’un köklü ve nitelikli eğitim kurumlarından bir tanesidir. Hem okul idarecileri hem öğrenciler bu bilinçle hareket eder. Bu başarıda hiç şüphesiz ki, köklü geçmişimizin izi var. Bundan dolayı bu başarıya imza atan bütün öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Öğrencilerimize yükseköğretim hayatlarında başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bu başarılarını ve performanslarını üniversite öğreniminde de beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” Dedi. 
 
Editör: TE Bilisim