Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Trabzon Şubesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait EYOF Parkındaki bir araya gelerek yeni yılın yol haritasını belirlediler.
 
Dernek Başkanı Melek Çakır, Dernek Yöneticileri Günay Altıntaş,Hümeyra Bülbül,Beyhan Bayrak,Halide Eren Çalışkan,Nebiye Dumlupınar,Feride Koç,Zeynep Çamoğlu Pala ve Songül Yurduseven'den oluşan dernek yetkilileri 2020 Yılı Yol Haritasını belirlediler. 

Lösemi ve Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Melek Çakır,“Amacımız Devletimizin işini kolaylaştırmak bir nebzede olsa taşın altına elimizi sokarak Engelli ve Lösemili Hastalarımız ile Ailelerine yardımcı olmak.Geçmişte Ülkemizde Engelli ve Lösemili Hastalara öcü gözü ile bakılıyordu. Aileler çocuklarını dışarı çıkartmıyor veya sokağa salıp sahip çıkmıyordu. Engelli Çocuklar sahipsiz ve perişan durumda idi.17 yıldan beri Ülkemizde, Klasik devletten modern devlet anlayışına geçildiğinden beri sosyal sorunlar devletler için önemli biryükümlülük alanı oluşturmuştur. Sosyal vasfını kazanan devletimiz sosyal olarak dışlanmış kesimlerisosyal koruma altına almıştır. Bu doğrultuda sağlanan sosyal yardım ve sosyal hizmetlerin temel amacı,muhtaç veya yoksulluk içinde bulunan kişilerin, bu koşulları ortadan kalkıncaya kadar ve yardım almadan kendi başlarına yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek duruma gelmelerini sağlamaktır” dedi.
 

Editör: TE Bilisim