Trabzon’un Ortahisar İlçesinde Meydan-Tıp Fakültesi durağında çalışan 61 D 0123 plakalı aracın sahibi Hacı Abbas Şahinoğlu, 3 çocuğu da öğretmen olup atanınca dün akşama kadar aracıyla yolcuları ücretsiz taşıdı. 

Meydan-Tıp Fakültesi çalışan 61 D 0123 plakalı aracın sahibi Hacı Abbas Şahinoğlu, çocuklarının tüm ihtiyacını dolmuştan karşıladığını belirterek, bir gün memur olup atandıkları zaman ücretsiz yolcu taşıma andı olduğunu söyledi. Şahinoğlu, “35 senedir dolmuşçuluk yapıyorum. Çocuklarımı bu dolmuşla bakıp büyüttüm. Öğretmen olup atandılar. Aracımı hiçbir zaman satmayı da düşünmedim. Satmayacam da. Çocuklarım atanında bir andım vardı bir gün ücretsiz taşıyacağım diye. Şimdi onu yerine getiriyorum. Bugün aracıma binen tüm yolcuların ücreti benim tarafımdan ödendi. Kendilerine hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Yolcular Şaka Sandı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Şahinoğlu’nu tebrik ederek, “Hacı Abbas abimiz durağımızın en eski üyelerindendir. Çalışkan ve beyefendi kişiliği ile tanıyoruz. Kendisinin bir hayali vardı. Şu anda da hayalini gerçekleştiriyor. Bizler de yanında olarak kendisine destek olduk. Allah çocuklarına mesleklerinde başarılar versin. Tüm dolmuşçu esnafımıza kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Şoförler Odası olarak projelerimiz devam edecek” diye konuştu. Araca binen yolcular da ilk başta şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, ücretsiz seyahatin şaka olduğunu sandılar. Gerçek olduğunu öğrenince de Şahinoğlu’na teşekkür ettiler. 
Bahattin BAŞTÜRK
 
Editör: TE Bilisim