Yomra Belediye binası önünden başlayan yürüyüşe Yomra Belediye Başkanıİbrahim Sağıroğlu’nun yanı sıra, İlçe Kaymakamı Hasan Balcı, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İl Gençlik Kolları Halim Yılmaz, İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, İlçe gençlik Kolları Başkanı Kenan Özcan, meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yürüyüş sonrasında vatandaşlara bir konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, “Yaşanan olaylara şahidiz. Lütfen provakasyonlara gelmeyelim. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan uğruna hep birlikte, birbirine sımsıkı sarılalım. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük. Yomra’dan bugün terörü bir kez daha lanetledik. Bunu lanetlerken onun siyasi uzantısı olan HDP’yi de lanetliyoruz. Bizim topraklarımızın her bir karışı şehit kanıyla sulanmıştır. Bugünde tek bir vatandaşımız kalana kadar şehit olmaya hazırız. Şehitler ölmez vatan bölünmez” dedi. 

Kaymakam Balcı ise, “Acımız büyük. Her gün maalesef şehitler veriyoruz. Aydınlığın sökeceği vakit, karanlığın en yoğun olduğu dönemdir. Bizimde en çok acı çektiğimiz dönem onların bitme dönemi olacaktır. Sıkıntıların kardeşlik ve sevgi içerisinde çözüleceğine inancım tam” diye konuştu. Konuşmaların ardından yürüyüş sona erdi.  

Editör: TE Bilisim