Ortahisar Belediyesi Zabıta ekipleri ilçedeki zincir market ve süpermarkette denetim yaptı. Yapılan denetimlerde son tüketim tarihi geçen gıda ürünleri tespit edildi. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler ekiplerce toplandı.

İnsan sağlığını her şeyden çok önemsediklerinin altını çizen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç , "Esnaflarımız ne kadar dikkat etseler de raflarda son kullanma tarihi geçmiş ürünler yer alabilmektedir. Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlıksız ve kullanım tarihi geçen ürünleri tüketmemeleri için ellerinden gelen tüm çabayı harcıyor. 

Zabıta Yönetmeliği'nin 65. maddesine göre satışa arz edilen malların süresi kontrol edilerek, kullanım süresi geçmiş malların satışının kesinlikle yapılmayacağı belirtiliyor. Tespiti halinde toplanarak bir tutanakla imha edilmesi gerekiyor. Biz de yasaya uyarak miadı geçmiş ürünlerin imhasını gerçekleştiriyoruz. 


Raftaki fiyatlarla kasadaki fiyatların karşılaştırmasını yapıp, herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı konusunda denetimlerimiz ilçemiz genelinde devam ediyor. Halkımızın sağlığı için etiket denetimlerimizi sürdürürken, son kullanma tarihi geçmiş olan çok sayıda ürüne el koyarak, imhasını gerçekleştirdik. Halkımızın sağlığı, huzuru ve güveni için denetimlerimiz devam edecek. Hemşerilerimizden isteğimiz, alışverişlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol etmeleri ve tarihi geçmiş ürünleri ilgili yerlere bildirmeleridir” dedi.
 

Editör: TE Bilisim