Mescid-i Aksa'ya giren İsrail polisi, Kıble Mescidi'nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. 

200'den fazla kişinin yaralandığı saldırıya siyasiler tepki gösterdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “İsrail’in yaptığı akıl almaz bir zulümdür. Artık bu alçakça saldırılarına son vermelidir.” Dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Elbet bir gün Selahaddinler yine isyan bayraklarını açacak ve sizin zulmünüze karşı başkentimiz Kudüs’te, ablukadaki Gazze’de Haçlı zincirini kıracak.. 

Ramazan ayında hatta Kadir Gecesi’nde işgalci İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Her gafil saldırıda yine şehitler veriyoruz, yaralılarımız oluyor.” İfadelerini kullandı. 

AK Parti Milletvekili Salih Cora, “İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Mescid-i Aksa’nın hukuki statüsüne saygı duyulmalı ve uluslararası yükümlülükleri yerine getirilmelidir. İsrail, bu zalimliğinden tez zamanda vazgeçmelidir! Türkiye olarak Filistin’in yanındayız.” Dedi.  

CHP Milletvekili Ahmet Kaya ise, Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçlerinin, mübarek Ramazan ayında #MescidiAksa'da ibadet eden cemaate saldırısını lanetliyorum. Filistin halkının yanındayız. Geçmiş olsun.” Şeklinde paylaşımda bulundu.
 

Editör: TE Bilisim