Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkan Adayı Semih Sarıalioğlu, esnafın sıkıntılarına dikkat çekerek, zamanın oturup bekleme zamanı olmadığını söyledi. Sarıalioğlu, “Geçirmiş olduğumuz süre zarfı içerisinde malumunuz esnafın sıkıntısı var. Potansiyel iş yönetme sistemimizin artık değişmesi gerekiyor. Bu zamanda oturup yerimizde bekleme zamanı olmadığını bilerek şu anda eskisinden daha fazla azimle eskisinden daha fazla çalışkanlıkla eskisinden çok daha fazla hızlı hareket etmek zorundayız” dedi.

DÖNEM ÇALIŞMA DÖNEMİ

Sarılaioğlu, zamanın çalışma zamanı olduğunu kaydederek, “Bu dönem tasarruf dönemi. Bu dönem çalışma dönemi. Çünkü ekonomik özgürlüğümüz bu dönemde fazlasıyla kısıtlandı. Bu ekonomimizi eski düzenimize çevirebilmemiz için önce sağlık anlamında tüm tedbirlerimizi alarak potansiyel işlerimizi bir ileri nasıl yükseltebilirizin hesaplarını yaparak mesela şu anda otelciler için sokağa çıkma yasağında izinli sayılıyoruz. Çünkü otellerinde oda verecekler ve hizmeti turistlere ve şehir dışından gelenlere sağlayacaklar” diye konuştu.

EMLAKÇILAR DA MUAF OLSUN

Emlakçılarında sokağa çıkma kısıtlamasından izinli sayılmasını talep eden Sarıalioğlu, “Emlakçılar bu dönemde sokağa çıkma yasağından izinli sayılması gereken en önemli mesleklerden bir tanesi. Çünkü şehir dışından gelen turistleri ya da vatandaşlarımızı eşyalı villalarda eşyalı dairelerde takip edip rahat ailesiyle sağlıklı bir şekilde bağımsız yaşayabileceği ortamı sağlayan kişi kim? Emlakçı. Çünkü bu hizmeti bizler veriyoruz.  Acil veya tayini çıkan, müfettiş, polis, sağlık personeli bunların sokağa çıkma yasağında dâhil taşınmaları gerekiyor çünkü pandemi sürecinde onlara ihtiyaç olduğu için onların yerini de destekleyen emlakçılar nihayetinde yerini temin etmesi gereken kişi emlakçıdır” ifadelerine yer verdi.

KURUMSAL EMLAK İLAN SİTELERİNİ DESTEĞE DAVET EDİYORUM

Kurumsal emlak ilan sitelerini yüzde 70 desteğe davet eden Sarıalioğlu, şöyle devam etti: “Emlakçı kesinlikle bu dönemde izinli olmalı. Ekonomik özgürlüğümüz eskisi gibi olmadığı için bugün internet sitelerine emlağımızı pazarlamak için verdiğimiz kurumsal saydığımız siteler şu anda destek zamanı. Biz nasıl size destek olduysak şimdi o gün. Sizi  yüzde 70 indirime davet ediyorum. Siteler yüklü miktarda paralar alıyor. Çünkü emlakçılar şu anda zor dönemden geçiyor. Bu dönem destek olma dönemidir.”

ESNAFIN DERDİYLE DERTLENİYOR ÇÖZÜMLER PLANLIYORUZ

Görevdeymişiz gibi çalışmalarını sürdüreceğinin altını çizen Sarıalioğlu, şu ifadelere yer verdi: “Belki şu an koltuğa oturmamışız ama bugün görevdeymişiz gibi İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkan Adayı olarak şu anda mevcut yönetimi göreve davet edip verdiğimiz önergelerin takip ederek yaptırımcısı olmasını bekliyorum, Esnafımızın derdiyle dertleniyor, geleceği için çözümler planlıyoruz. Mevcut yönetimin yapmadıkları her görev bizim sektörümüzle bizim işlerimizle alakalı sorunlar yaşattırıyor. Geçtiğimiz dönemlerde bir tane seçmenimizin söylediği gibi ‘Biz odadan hiçbir destek görmüyoruz. Başkan orada ha var ha yok.’ Geçtiğimiz dönemde esnafa desteğin ve sorun çözümünü biz hiç görmedik. Hep beraber çalışalım. Birlik beraberlik içerisinde sırtlanalım. Birlikte bu sağlık sorunumuzu desteklerimizle kafamızdan atalım. Esnafın ekonomik gücünü nasıl arttırabiliriz planları yapalım. Biz de ülkemize destek olmak için var gücümüzle çalışacağız.”

İNŞAAT MALZEMELERİ SATAN ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Sarıalioğlu, "İnşaaat malzemesi satan esnafımızın kredi ertelemeleri yada vade yapılanmaları mutlaka yapılmalıdır. Sektörümüz tam kapanma ile yaklaşık 20 gün iş yeri açamayacak. Bir de 'Ayakçı' diye tabir edilen kişiler aradan çıkarılarak temizlenmelidir. Sigortalı, vergi mükellefi olan esnafımızın çok daha fazla yanında olarak desteklemeliyiz. Yine odamız çatısı altında faaliyet gösteren site yönetim firmaları için yönetimiz ide bulunacak yöneticilerle iş takibi ve sektör geliştirici toplantılara devam etmekteyiz" şeklinde konuştu.
BAHATTİN BAŞTÜRK- SALİH BIYIK
 

Editör: TE Bilisim