Uygulamada şüpheli bir araç durdurulurken araçta arama yapıldı. 25 yaşındaki O.A. kontrolündeki araçta 0.13 gr uyuşturucu madde esrar yakalandı. Sürücünün ekipleri görerek araç çevresine attığı 2.44 gr esrar da jandarmanın dikkatiyle ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken hakkında adli işlem başlatıldı.

KUMARCILAR KISKIVRAK YAKALANDI

Trabzon’un Ortahisar İlçesinde bir iş yerine yapılan baskında kumar oynayan 4 kişi yakalandı. 
Alınan bilgiye göre Trabzon Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir iş yerinde kumar oynandığı tespit edildi. Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden önceki gece saat 01:15 sıralarında  iş yerinde arama yapıldı. Yapılan aramada kumar oynayan 4 kişi kıs kıvrak yakalandı. Şahıslara Kabahatler Kanunun Madde 34 kapsamında toplam 5 bin 344 TL idari para cezası uygulanırken, kumar masasında bulunan 4 bin 100 TL’ye de el koyulduğu bildirildi. Ayrıca kumar oynatan işletme sahibine de “Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçundan da adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

ESRAR BASKINI

Rize'de 573 gram esrar ele geçirildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında elde edilen istihbari bilgiler kapsamında Pazar ilçesinde K.Ç'nin ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Aramada 573 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

SEYİR HALİNDE ALEV ALDI

Trabzon’da seyir halindeki aracın alev alması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgiye göre Ortahisar İlçesi Beşirli mahallesinde seyir halinde bulunan bir araç bir motor kısmından alev aldı. Şoför aracı kenara çekerek araçtan indi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale edilen söndürüldü. Ekipler yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. Olay anı çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde aracın bir anda alev aldığı görülüyor.

FİRARİ YAKALANDI

Trabzon’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre “Cebir, Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma” suçundan hakkında 3 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.İ. isimli şahıs yakalandığı bildirildi. Şahsın, Trabzon’un Tonya İlçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandığı bildirildi. 


FIRTINA UÇURDU

Bayburt merkeze bağlı Saraycık Köyünde gece saatlerinde etkili olan fırtına 5 evin çatısını uçurdu.  Bayburt'a 30 kilometre uzaklıkta bulunan Saraycık Köyünde fırtına etkili oldu. Fırtına 5 evin çatısını uçururken enerji nakil hatlarına zarar verdi. Saraycık Köyü muhtarı Hacı Arif Öztürk, akşam saatlerinde etkili olan fırtınanın Cengiz Akbaba, Süleyman Okumuş, Süleyman Çınar, Hüsamettin Çağlar ve Hacı Osman Çınar isimli vatandaşların evlerinin çatılarını uçurduğunu belirtti. Fırtınada maddi hasar meydana gelirken, can kaybı yaşanmadı. Elektrik kesintisi yaşanan köyde, köy sakinleri fenerler eşliğinde çatıları uçan kişilerin yardımına koştular.

RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timlerince, adli makamlardan alınan arama kararı/talimatına istinaden Ortahisar İlçesinde durdurulan bir araç içerisindeki M.A. isimli şahıstan; 1 adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör ve 9 adet fişek ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim