Kızının emekleyememesi sık sık terlemesi sonucu ayrıca yürüteçte bacak kaslarını hareket ettirememesi sonucu anne ve babası İstanbul Marmara Nöroloji bölümüne getiren Eken ailesi verilen kan örneğinde Genlere bakılınca SMA hastası olduğu aileye bildirildi.  Baba Tufan Eken, özel bir yatta ikinci kaptan olarak çalışıyordu ve sık sık izin alınca patronu tarafından işten çıkartıldı. Perişan olan aile yardım almak için kolları sıvadı ilk İstanbul Valiliğine giden aile 81 ilde yardım alabilmek için gerekli izni alıp yola koyuldular ama gerekli paranın çokluğu ailenin moralini hiç kırmadı tek amaç var o da güzel Fatma’yı yaşatmak için tam 2 milyon 300 bin Amerikan doları gerekiyor.  Şu ana kadar gerekli paranın yüzde 22 olan 4.5 trilyon eski para yani 4.5 milyon toplayan ailenin mücadelesi sürüyor.

YARDIM BEKLİYORUZ

Anne Canan eken, “Ulaştırma Bakanımız Adil Kara İsmailoğlu ile aynı köylüyüz fakat bakanımıza hiçbir türlü ulaşamadık keşke bize yardım yapabilse lütfen bize yardımcı olsun Fatma’mızı yaşatalım son üç ayımız kaldı buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz lütfen bize yardım edin bu konularda çok duyarlısınız onu da biliyoruz çaresiz. Of’umuzun çok ciddi milyonerleri var İstinye Parkın Sahibi Zafer Yıldırım, Çetin Nuhoğlu UND Başkanı, Ali Ağaoğlu sayamadığım çok ciddi iş adamlarımız var onlar için çerez parası isterseler her türlü yardım ederler Fatma’mızı yaşatalım teK amacımız kızımız oldu. Sabah Sayesinde herkesten yardım istiyoruz. Kilo ve yaş kriteri var 2 yaşına gelmeden tedavi olması gerekiyor son 1.5 kilomuz kaldı 3 ay içinde yardımlarla parayı bulmalıyız. Amerika’da anlaştığımız hastane belirtilen kriterler yaş kilo için tam tamına üç ayımızın kaldığını biliyoruz AHBAP Derneği Haluk Levent’e başvurduk oda bizi sıraya aldı. Ama sıra bize gelene kadar kızımızın yaşama şansı kalmayacak. Devletimizden ve duyarlı zenginlerimizden yardım bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN SARIALİOĞLU'NDAN DESTEK ÇAĞRISI

Oflu Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastası Fatma bebeğin ailesi Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nu ziyaret ederek, tedavi için destek talebinde bulundu. Fatma Zehra bebeğin ailesini bu süreçte yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Başkan Sarıalioğlu, başlatılan yardım kampanyasına destek vereceklerini söyledi. Oflu SMA hastası Fatma Zehra Eken'in ilaç hakkını kaybetmemesi ve tedavi masrafları için yardım kampanyası başlatıldı. Eken ailesi Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nu makamında ziyaret ederek, başlatılan kampanya için destek istedi. SMA hastası Fatma Zehra bebeğin tedavisiyle ilgili bilgi alan Başkan Sarıalioğlu, kampanyanın duyurulması için belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Başkan Sarıalioğlu ayrıca, başlatılan kampanya için belediye bilboardlarını tahsis edeceklerini söyledi.

BELKİ UMUT SENSİN

Vatandaşlar, Fatma Zehra Eken için başlatılan yardım kampanyasına İstanbul Valiliği izniyle baba Tufan Eken adına açılan TR87 0001 0024 5866 0795 0450 10 numaralı hesap üzerinden destek verebilecek. Ayrıca Fatma Zehra Eken'in babası Tufan Eken'e 0543 537 10 94 telefon numarasıyla ulaşarak yardımda bulunulabilecek.

Ziraat Bankası

IBAN: TR87 0001 0024 5866 0795 0450 10

Hesap Adı: Tufan Eken

Açıklama: Of Fatmaya umut oluyor.

Adnan RAMOĞLU

Editör: TE Bilisim