Espiye ve Yağlıdere ilçesinin yaylalarında Aksa'nın birtakım yanlışları olduğunu iddia eden Muhtarlar Birliği Başkanı ve  bir grup muhtar, yine ilçede üzerlerine zimmet getirilmiş olan 12 tane trafonun bulunmasından dolayı rahatsız olduklarını söylediler. Bunu bir soygun olarak değerlendiren muhtarlar toplanarak yetkililere seslendi. Vatandaşların kendi imkanları ile çektiği  enerji nakil hattından hanesine bağlantı sağlayanların olduğunu belirten Espiye Muhtarlar Birliği Başkanı Turgut Çelik şikayetlerini aynen şu şekilde dile getirdi:

" AKSA VATANDAŞI KANDIRDI!"

 "Trafodan ya da direklerden usulsüzce elektrik alan vatandaşlara trafolar muhtarlara zimmetli diyerek,  zimmet dedikleri de kayıp kaçak bedeli yazılarak fahiş paraları vatandaşlardan topluyorlar. Yine vatandaşlardan toplanamayan bedeller de muhtarlardan yani trafoyu zimmetledikleri biz yetkililerden topluyorlar. Ne kadar vicdani ne kadar ahlaki? Üstelik bu yapılırken muhtarlara sizi icraya vereceğiz diyerek faiz paralar alınmaktadır. 10 metre ileride Aksa'nın yasal trafosu varken az ileri tarafta  kaçak trafo var. Muhtarlara zimmet getirilmiş trafolar bulunuyor. Bu vatandaşlar kayıp-kaçak elektriğini evlerinden getirmiyorlar.Onlara bu hatlar çekilmiş buralardan alıyorlar. Vatandaşa size abone vereceğiz diyerek inandırılan, sonrasında," Maalesef yapamadık bakanlıktan döndü, şu oldu bu oldu"  diyerek kandırıyorlar. Bazı bölgelerde Aksa trafoları devralmış gözüküyor. Trafoda yanan elektrik üzerinden vatandaşa faturalandırılma yapılıyor. Bakınız dikkatinizi çekmek isterim sadece Espiye’mizde muhtarlara zimmet gelmiş 12 tane trafo bulunmaktadır. Bu akıl kârı bir iş değildir.

YETKİLİLERE SESLENDİLER

Bu insanlar zamanında, "Elektriğinizi döşeyin trafonuzu alın,  size abone vereceğiz" diyerek kandırılmış vatandaşlardır. Yaylalarımızdaki bu elektrik sorununu ya hep kaldırsınlar ya da çözsünler. Yetkililere soruyorum bu vatandaşlar bu elektrikleri evlerinden mi kaçak getirip kullanıyorlar? Aksa oraya elektrik götürmüş vatandaş da kullanıyor,bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz" diye konuştu. Öte yandan diğer muhtarlarda deklerasyon yaparak başkan  Turgut Çelik'e katıldıklarını belirterek durumun bir an önce Aksa yetkilileri tarafından düzeltilmesini istedi.
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim