Trabzonspor’un renklerine gönül vermiş bordo mavi yüreklilerden Giresun Eynesilli Ömür Kara’nın paylaşımı herkesi duygulandırdı.

Ömür Kara, ‘Her şeyimi Trabzonspor’a bağışlayacağım.’ ifadelerini kullandı ve o anlar Trabzonspor camiası tarafından ilgi ile karşılandı.
 
Sosyal medyada yayınlanan videoyu izleyen Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Eynesil'de yaşayan Ömür Kara’ya ulaşarak Trabzonspor forması gönderdi.

Video ile alakalı duygularını dile getiren Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Nerede bir Trabzonsporlu varsa benim için çok önemli. Kardeşimizin videosunu izledim. 'Her şeyimi Trabzonspor’a bağışlayacağım' dediği an kayıtsız kalamazdım. Çam sakızı çoban armağanı bir hediye göndermek istedim.” ifadelerini kullandı.

Formayı teslim alan Ömür Kara ise açıklamasında Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e teşekkür ederek, ''Bana bu formayı gönderen Ahmet Metin Genç başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bana en güzel hediye buydu ve gerçekten çok güzel düşündü. Benim için paha biçilmez bir hediye oldu. İnşallah bu sene şampiyon olacağız. Bu kadar puan farkı attık inşallah özlemimiz hasretimiz sona erecek. Her sene mayıs ayı gelmesin isterdim çünkü diğer takımlar şampiyon oluyordu ama ilk kez böyle bir duygu içerisindeyim. İnşallah şampiyon olacağız’’ dedi.

Ömür gibi Türkiye’de milyonlarca Trabzonsporlu var. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Yönetim Kurulu ve Teknik kadro bunun bilincinde. 

Ahmet başkana Teşekkür ederken ‘Sen şampiyonluğa layıksın Ömür’üm.’ diyoruz. 

TRABZONSPOR’UN İLACI: DİSİPLİN

Trabzonspor Sivas’a gidiyor ve kar var. Ancak stadyum alttan ısıtmalı. Yani buzda oynamayacağız! Edin Visca ile sol bek Puchacz  11’de sahaya çıkacak ve takıma güç katacak. 3 yerli kimler olacak? Bunu da hoca çözecek. Belki de Dorukhan yeniden sağbeke gelecek ve yerine Abdülkadir veya Berat oynayacak. Sözüm şu, Trabzonspor teknik ekibi, sahadaki disiplini elinden kaçırmasın yeter. Kaybetmeyiz. 

ÇOK GÜZEL HAREKETLER

Trabzonspor sevdası her yanı sarmış. Çoruh Elektrik A.Ş Yatırım Müdürü Osman Aydın’ın paylaşımı da süper bir özet olmuş: ‘Türkiye Ligi'nin tek kralı iken 37 sene şampiyonluktan uzak kalan bir takım nasıl bir performans sergileyebilirdi ki 37 senenin acısını çıkarsın ve belki 100 sene kırılamayacak rekorlar kırarak ezeli rakiplerini perte çıkarsın.

Ayrıca, sadece bu yıl değil, en az 3-4 sene Türkiye Ligi'ne ambargo koyacağının da işaretini versin. Trabzonspor tüm bu varsayımları birebir gerçekleştirerek gerçek bir futbol efsanesi olduğunu göstermiştir. Bunca yıldan sonra Trabzonspor taraftarını nasıl bir hareket tatmin eder deselerdi böyle bir şey hayal edilirdi herhalde! Bizim yaş grubumuz bu duyguları defalarca yaşamışız ama özellikle 50 yaş altının bu güzel hareketlere şahit olmaya ihtiyaçları vardı.
Trabzonspor, Yönetimi ile, teknik kadrosuyla, oyuncuları ile tribünleri hınca hınç dolduran taraftarı ile ve yerel basını ile bu inanılmaz festivali doyasıya yaşamaya sonuna kadar hakkı var. Aynen bu şekilde ÇOK GÜZEL HAREKETLER'in devam etmesini can-ı gönülden diliyorum. Artık Türk futbolunda 4 büyük değil, eskiden olduğu gibi tek büyük takım dönemi başlıyor!. O takım da tabii ki TRABZONSPOR!. Gururunu yaşayın. Keyfini çıkarın.’

YÖREMİZİN EVLADI

Konyasporlu Ahmet Çalık. Onu Gençlerbirliği ile hatırlarız hep, oradaki muhteşem performansı ile. İnsanlığını ise vefatından sonra yazılanlardan öğrendik. Hele de Gümüşhaneli olduğunu, hatta Gümüşhane’de Çalık köyü bulunduğunu da. 1.5 ay önce nişanlanmış.

Hızlı sürdü, kemer takmadı ve trafik kazasında bu dünyada göçtü. Hac farizası dahil birçok görevini yaparak. Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu konuşmasında çok güzel anlattı, aileye teşekkür etti, ‘Güzel bir evlat yetiştirdiniz’ dedi. Arkasından Türkiye ağladı. Ahmet pandemi sebebiyle o gün defnedildi. Ama zaten onun dünyasında törenlerin de çok bir manası yoktu. Allahını sevdi, Allah’ta onu sevdi ve aldı. Allah rahmet etsin. mekanı cennet olsun.

TİREBOLUSPOR EFSANESİ

Giresun Süper Amatör takımlarından Tireboluspor Basın Bözcüsü, TAKA Gazetesi’nin temsilcisi efsane gazeteci, dostumuz Lütfi Yeşil dün Tirebolu-42 çayları ile TAKA Gazetesini ziyaret etti. Tireboluspor’u BAL ligine taşımak için büyük mücadele veren Yeşil, ‘İlk yarıda tam 8 maç oynadık ve bunlardan 6’sını kazandık ve 2’sini kaybettik. İkinci yarıda tüm maçlarımızı alacağız ve takımı BAL ligine çıkaracağız. Başkanımız Adem Kemal bey ve teknik direktörümüz Erdem Karaman ile birlikte çok güzel bir ekibimiz var.

Oyuncularımızdan umutluyuz. Ahlaki değerleri yüksek bir takım kurduk. Haksız puan istemiyoruz. 3 takviye yapacağız. Giresunspor’un eski mili oyuncusu Emre Karaman’ın peşindeyiz. Onu kadroya katarsak ikinci yarı için gücümüze güç katmış oluruz’ dedi. Hem fedakar Başkana hem de kadim dostumuz Lütfi Yeşil’e başarılar diliyoruz. Haydi Tireboluspor.

GEÇMİŞ OLSUN SALİH

Spor Servimizin mektepli muhabiri, futbol konusunda google gibi bir beyne sahip Salih bir süre önce rahatsızlanmış ve Prof. Dr. Mehmet Sönmez hocamız kendisine tedavi uygulamıştı. Ardından da tedavisinin sonlanması için bir operasyon geçirme zorunluluğu doğmuştu. Bu operasyonu da KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Genel Cerrah uzmanlarından Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uluşahin gerçekleştirdi ve 3 saatlik operasyonla Salih sağlığına kavuşturuldu. Salih birkaç gün daha hastanede kalacak ve taburcu olacak. Ardından ise evindeki nekahat dönemini geçirdikten sonra gazetedeki görevine dönecek. Farabi Hastanesi’nin Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş’a, Trabzon ve tüm bölge için büyük şans olan Hematoji Derneği Başkanı Mehmet Sönmez’e, ekibiyle birlikte Sayın Uluşahin’e teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık.

BİRAZ DA NOSTALJİ/ DİNLENDİĞİN YETER!

Çok genç yaşta Trabzonspor forması giydi. Raşit’le birlikte golcü stoperleri gündeme oturttu.  Dönemin en yüksek transfer ücreti ile Ankaragücü’ne transfer oldu. Trabzonspor’u ekonomik olarak soluklandırdı. Trabzonspor’da ve ağırlıklı Konyaspor’da çalıştı. Türk futboluna uzun yıllar teknik adam olarak hizmet verecekken ani bir kararla Bodrum sevdasına tutuldu, kenara çekildi. Oldu mu hocam? Türk futboluna senin kadar hizmet veren birisi var mı? Türkiye Liglerindeki birçok hocaya göre de daha gençsin. Türk futbolu ve süper lig ve Spor Toto Ligi seni bekliyor. Dinlendiğin yeter!