Lider Trabzonspor geçen hafta Sivas deplasmanında kötü hava koşullarına rağmen iki puan bırakan Bordo-Mavililer, Karadeniz derbisinde Akyazı’da evinde Giresunspor’a iki puan bırakması hiç iyi olmadı. Afrika Kupası maçları yüzünden ve sakatlıklar nedeniyle eksikleri olan Trabzonspor’da özellikle orta alan’ın dinamosu  Hamsik’in son anda sakatlanıp kadrodan çıkartılması  Bordo- Mavili takımın gücünü bir nebze azaltmış olmasına rağmen  ilk yarıda Bakasetas,Visca, sakatlanıp oyundan çıkan A. Kadir ve golcü futbolcu Cornelius bir varlık gösteremediler. Burada Hüseyin neden oyundan alındığına bir anlam veremedim. Hüseyin’e bu yapılan yanlıştı. Hüseyin oyunda kaldığı süre içerisinde tek hatası sarı kart görmesi idi.32 dakikasında Hüseyin’i almayıp devre arasında bu değişikliği yapılabilirdi. Hüseyin oyundan haksız yere çıktı. Ama direk soyunma odasına gitmesi bir protestodur. Hüseyin’in bu protestosu son derece yanlıştır. Trabzonspor’da ise Nwakaeme arandı. İlk yarıda kale önü tehlikelerinden çok orta alanda sıkışan bir oyun vardı.

İkinci yarı oynayan Trabzonspor golü bu yarıda bulan Giresunspor’du. Bekastas’ın üç şutunu kaleci Okan geçit vermeyerek takımını ateşledi. Bordo- Mavili takımın yediği golde hatalar zinciri peş peşe geldi. Perese’le başladı. Ceza sahası içinde Berat’ın yanından Umut golü attı. Trabzonspor’un rakip alanda daha fazla göründüğü süreler var. Ama Nwakaeme gibi bir oyuncudan yoksunluk, hücumda organizasyonsuzluğun en önemli nedeni. Çünkü Nwakaeme'nin top saklama becerisi üst düzeyde. Rakiple girdiği ikili mücadelelerin de çoğundan galip çıkan bir isim. Bu özellikleriyle önde takımın çoğalmasını gerçekleştiren bir figür.

Dün bunu bir kez daha gözlemledik. Nitekim 78.dakikada Trabzonspor’un beraberlik golü geldi. Hatasını telafi eden Peres   muz gibi ortasına golcü Cornalius kafa vuruşu beraberliği getirdi...Bordo- Mavililer kalan son 10 dakikada sağdan sondan baskıları devam etti. Bakasetas, yeni transfer solbek Puchacz ve Yunus’un şutlarına kaleci Okan kalesini kapattı. 90 artı 5’de Giresunspor ceza sahası içinde Cornelius’un topunu  Alekxis bal gibi elle keserken pozisyon hakem Alper efendinin güzünün önünde olmasına rağmen tereddütsüz beyaz noktayı göstereceği yerde VAR’dan haber beklemesi ne demek oluyor?

Alper efendi VAR’da incelemeyi yaptı penaltıyı  verdi.Bakasetas  iki kez kullanmasına rağmen  Okan  izin vermedi. Trabzonspor şampiyonluk yolunda   Sivas’tan sonra ikinci yarasını aldı. Bu hiç  iyi olmadı. Bundan sonraki haftalarda rakipler pusuya yatmış bekliyorlar. Bundan böyle çok zorlu karşılaşmaların olacağı gerçeğini kimse göz ardı etmemeli.  Bu yüzden Bordo-Mavililerde başta teknik adam ve oyuncular olmak üzere tüm camianın çok daha sakin ve akılcı olması gerekiyor.