Şimdi eleştiriyorlar, diyorlar ki, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Ertuğrul Doğan Alanya’da sahaya girdi ve rakip takım görevlisinin boğazını sıktı!
Derlerya buramıza kadar geldi.
1996 yılından itibaren her türlü haksızlık her türlü tahrik!
TFF’si ile MHK’sı ile kurulları ile rezillik dizboyu.
Bir Trabzonspor’u hazmedemedi Türk futbolu.
Açıkça yazayım demek ki Trabzonlu eski büyükler(Dündar Kılıç, İbrahim Cevahir) olmasa idi 6 şampiyonluğumuz da iç edeceklerdi.

Seslerini çıkaramadılar.
-Trabzonspor 1996 yılında Ünal’lı, Hami’li, Ogün’lü, Şota’lı kadrosu ile şampiyon oldu, elinden aldılar.
Aradan tam 10 yıl geçti.
Bu takım küllerinden doğdu.
-Bu kez 2005. Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke, Zkoviak ve Mehmet Yılmaz’lı kadro ile yine şampiyonluğa giderken çelme atttılar.
Bitmedi.
Trabzonspor gerilere düştü. Tökezledi, yıkılmak üzere idi ayağa kalktı. Faruk Özak Bakan oldu. Mükemmel bir kadro kurdurdu ve Sadri Şener’e teslim etti.


Kimler mi? Şenol Güneş, kaleciler Tolga ve Onur, Egemen Korkmaz, Colman, Selçuk, Burak, Umut Bulut. Ligin tozunu attırdılar. 9 puan öne geçtiler. Ve geldi şike ile şampiyonluğu elimizden aldılar!
İşte TFF Başkanı şike olmamıştır demediği için Fenerden ihraç edilecekti, istifa etti, TFF başkanlığını da bırakacakmış.
Trabzonspor şampion olamayınca yine düştü kalktı. Ve 2019-220 sezonunda da Sosalı, Nwakemeli, Ekuban’lı, Shörlot’lu ve Uğurcan’lı kadrosu ile şampiyonluk için yol aldı. Defalarca önü kesildi sakatlıklar yaşadı ve halen liderin 2 puan gerisinde.
Bunca haksızlığa karşı bir de  Alanya’da  rakip takım puan aldı diye kulüp müdürü ‘yav…şampiyon mu olacaktınız’ diye bağıracaksınız ha.
Konya’dan da sabıkalı olan Kulüp müdürünün boğazını az sıktılar.


BİR DE ONDAN DİNLEYİN!

Herkes Alanya’da sahaya inen TrabzonsporKulübü başkanına daha fazla bir ceza öngörüyordu. Bununla ilgil PFDk eski Başkanı Avukat Hüseyin Karaahmetoğlu müthiş bir tahlil yapmış. Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim:

‘Alanyaspor ile Trabzonspor maçının sırasında ve maçın sonrasında meydana gelen olaylar tasvip edilen konu değildir. Ancak maç sırasında ve özellikle Trabzonspor’un son dakikada gol yemesi sonrasında bir kısım Alanyaspor’lu kişilerin tahrikkar davranışları olayların büyümesine neden olduğunu düşünmekteyim..Tabi olaylar sonrasında  hem Alanyaspor ve hemde Trabzonspor başkanları ile yöneticiler TFF hukuk kurulu tarafınca PFDK’ya sevk edilmişlerdir..Bu sevkler neticesinde PFDK’nın vermiş olduğu kararlar spor kamuoyunda tartışılmış ve tartışılmaya devam edilmektedir..Disiplin talimatının çeşitli maddeleri gereğince tedbirli olarak PFDK’ya sevki yapılmıştır..Hukuk kurulu tarafınca başkan ve yöneticiler hakkında istenen cezalar ile PFDK’nin  açıkladığı ceza miktarları arasında ciddi oransızlık vardır..Burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun kamuoyunca tartışılan ceza miktarının düşüklüğüdür..Başkana verilen 15 günlük hak mağduriyeti cezası doğru olmakla birlikte bence en fazla Başkanı ve Trabzonspor’u rahatsız eden bir durumdur..Maçta olmaması gereken olaylar kendilerini üzdüğünden eminim..PFDK’nın buna benzer sevklerde daha yüksek cezalar verdiğini de bilmekteyiz..Ancak bu cezaları verirken dosyada mevcut delillere bakılarak verildiğini de çok iyi bilenlerdenim..Demek ki delillerde yer alan disiplin suçunun karşılığı budur..Bu normal bir değerlendirmedir..



Bununla birlikte spor kamuoyunda verilen cezanın azlığı Trabzonspor’un korunduğu izlenimine ve Trabzonspor üzerinde olumsuz algı operasyonu yapılmasına yol açtığını da üzülerek görmekteyim..Çok daha önemlisi PFDK’nın verdiği cezalar Trabzon lehine olumsuz bir algı yaratmak amacı ile verildiğine inanıyorum. Cezanın 15 gün veya 30 gün olması arasında bir fark yoktur..Önemli olan Trabzonspor’un başarılı olması ve lig sonunda şampiyon olmasıdır..Bence takdir edilen bu cezalar en çok Trabzonspor başkanını ve yönetimini de rahatsız etmiştir..Kamuoyunda Trabzonspor korunuyor algısı yaratmak için “bakın Maçta bir çok eylem var verilen ceza çok komik demek ki Trabzonspor korunuyor” şeklinde bir algıya yol açmak sureti ile Trabzonspor aleyhine bir kamuoyu oluşmasına yol açılmaktadır..Verilen 15 günlük ceza bu düşüncenin ortaya çıkmasına yol açmıştır..Trabzonspor’un bu tür şeylere ihtiyacında yoktur..PFDK bu kararı ile Trabzonspor kulübünü kamuoyu önünde zor duruma bırakmayı amaçladığını düşünmekteyim. Trabzonspor’un şampiyonluğunun önünün kapatılmak istediği konusunun dikkatle değerlendirilmelidir.’

TAKIMA STRES Mİ YÜKLEDİK?

Geriye doğru baktığımızda Fener maçlarından önce tabut gezdirdiğimiz her maçta mağlup olmuş veya beraber kalmışız. Sakin olduğumuz son maçların tümünü de almışız. Taraftarın aşırı kontsantre olduğu maçlarda futbolcularda aşırı motive oluyor ve bu zarar veriyor. Onun için tesislerden Akyazı’ya kadar olan gösterilerde takım otobüsünün içindeki futbolcuların yüzlerine bakar mısınız? Bembeyaz kesilmişler.


CESUR OYNAYIN..

Trabzonspor eksikliklerine rağmen klas bir kadrosu var. Bu hafta Ekuban 70 dakika, Nwakeme de 45 dakika oynayacak seviyede. Eğer iki oyuncu ayakta kalırsa Galatasaray’ı yeneriz ki eksiklikleri var. Ama cesur oynayacağız. Bir gol attık defansa çekilmeyeceğiz. Yeneriz yeniliriz. Cesurca oyna hepsine razıyız.


KANDAZ GELİN GİBİ SÜSLEDİ

Trabzonspor taraftarları bu sezona ayrı  bir önem veriyorlar. Sokakları tamamen süslediler ve yine evlerinin önlerine bayrak astılar. Atatürk köşkü caddesindeki villanın her yanını süsmleyen İş insanı Hasan Kandaz, ‘şampiyonluğa şehir hazır ben de hazırım. Son maçın son anına kadar şampiyonluğu kovalayacağız’ dedi.


OKUR MEKTUBU KARA GÖMLEKLİLER!

‘Trabzonspor maçına bu hakemin atanması ve yönetimi tam  bir skandaldır. 10 defa Skandaldır. Trabzon maçında  görev yapan Var hakemleri  eğer biraz dürüst İseler hakemliği bırakıp gitsinler. Ne iş yapıyorlarsa o İşi yapsınlar. Bunlar Trabzonsporu yeme Oyunlarıdır. Tiyatro oynuyorlar. Bu kara gömlekli hakem müsveddeleri proğramlanmış. Biri düdük Çalıyo Diyerleri hepsi Seyrediyor.  Ondan Sonra da vicdanları rahat uyuyorlar, rahat ediyorlar.  Kendilerini rezil ediyorlar, bi haberler.’


BİRAZ DA NOSTALJİ
1-Trabzonporlu futbolcular Uludağ kampına gitmiş ve otele yerleşmeden bu fotoğrafı çektirmişlerdi

2-Bu da başka bir kamp. Trabzonspor’a yeni katılan Cemil Canalioğlu ve Galip Değerli arka arkaya oturmuşlar.