Ligin ilk maçı hem de kendi sahanda ve şampiyonluk yarışında en ciddi rakibinle oynuyorsun. Eğer hedefin şampiyonluksa özellikle rakiplerini kendi sahanda mutlaka ama mutlaka yenmelisin. Bunun için futbolun gereklerini yerine getireceksin.

Yeni sezona yeni heyecanlarla ve büyük hedeflerle başlayan Trabzonspor, oyun olarak Türkiye’deki herhangi bir amatör takımdan farksızdı. Bu takım bu hali ile süper ligde mücadele edemez, böylesine rezil bir oyun ortaya koymak için nasıl bir kafayı yaşamak lazım anlamak çok zor. 90 dakikaya baktığımızda Trabzonspor sanki ligin son maçını oynuyor ve hedefinden çok uzakta kalmış edasıyla mücadele ediyor. Olmaz, bu şekilde yürümez, sorumluları kimse bu oyunun ve alınan sonucun hesabını vermelidir.
Başta başkan olmak üzere, Trabzonspor’u yönetenlerin ve camianın yabancı oyuncu ve yabancı hoca sevdasından acilen kurtulması gerekir. Böyle bir oyun sergilemek için sıradan yabancıları bu takıma transfer etmeye gerek yok. İddia ediyorum, Trabzon 3. Amatör kümeden bir takımı Beşiktaş karşısına Trabzonspor diye sürsek inanın bundan çok daha iyi bir oyun sergilerdi.

Bu oyunun mazereti olamaz, böylesine kötü ve rezil bir oyun sergileyen oyuncuların bu maçla ilgili söyleyebilecek tek kelimesi bizi tatmin etmeyecek, özellikle de hocanın söyledikleri. Takım maç kaybedebilir, bu çok doğal, ama mücadele etmeden, aldığının hakkını vermeden kaybetmeyi, kimse kabul etmemizi beklemesin.

Bu maçın kaybedilmesinin sebebini, sadece oyuncuların beceriksizliğine ve iştahsızlığına bağlamak haksızlık olur. Hocanın yetersizliğini de sorgulamamız gerekir.
Ligin ilk maçı, ligin son maçında elde edilebilecek başarının şifrelerini verdi. Şifreleri çözersek elde edeceğimiz sonuç hüsrandır.