Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, TİSKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe belediye ekipleri ile birlikte karla mücadelede başarılı bir sınav verdi. 

Kar yağışının ilk dakikalarından itibaren ana arterlerde ve hastane yollarında hazır bekleyen ekipler kar küremeye ve tuzlama çalışmalarına başladılar. Ekipler ayrıca 153'e yaptıkları ihbarları da değerlendirerek yolda kalan araçlara ve vatandaşlara yardımcı oldu.
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada "120 araç ve 250 personel ile karla yağışının ilk dakikalarından itibaren ekiplerimiz çalışmaya başladı. Kar küreme ve tuzlama çalışmalarının yanısıra yolda kalan vatandaşlarımıza da mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalıştık. Ancak tüm uyarılara rağmen halen daha kış lastiği olmayan araçların yolları tıkadığını tespit ediyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Herhangi bir sorun yaşadıklarında ise 153'ü aramalarını istirham ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.