Enteresan bir hafta...
Kralı ölünce ülkede yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan, Türk mallarını boykot edince dedim “sus İnci” ...
Devlet büyüklerimiz gerekli açıklamayı yapar.
Tam Suudi Arabistan’ın bize uyguladığı boykot ile ilgili bir açıklama bekliyordum ki, bu defa Fransa’da, geçen hafta 47 yaşındaki öğretmen Samuel Paty’in Hz. Muhammed ile alay eden bir karikatürü sınıfta göstermesinin ardından, başı kesilerek öldürülmesi sonucu başlayan olaylar neticesinde gelişen karşılıklı boykot haberlerini izleyince, dedim bu sefer sakin ol, esip gürleme!
En son milli duygularım kabararak Rahip Brunson olayında esip gürleyişimin sabahına, Trump’ın “ Dostum Erdoğan...”
Reis’in “ Dostum Trump...”deyişlerini hatırlayarak susmaya devam ettim.
Anlayacağınız sağları solları belli olmuyor.
Dostların arasına girmiyorum bu defa...
 
********
Bilal Erdoğan, gençlere yönelik yaptığı bir konuşmada “ Herkes bir Playstation’u olsun ister. Ama herkesin alabileceği şeyler değil” deyince şöyle bir yokladım gençleri.
Benim iki erkek kardeşiminde en çok sevdiği oyun konsolu olan PlayStation’ın Türkiye satış fiyatı 8 bin 299 lira.
PlayStation’ın Amerika satış fiyatı 499 dolar. (4.000 tl civarı)
Normalde yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanan vergiye, 18 Nisan 2020 de alınan kararla yüzde 50 ek vergi daha getirildiğini de hesaba katarsak elbette PlayStation alamaz gençler.
Aslında birçoğunun alabileceği bir ürünü, vergi artı, ek vergi ile 8000 TL’ye fırlatıp, sonra da “ herkesin alabileceği şeyler değil.” Diye yorumlamak düşündürücü...
 
********
Düşündürücü, demişken aklıma geldi...
Kime benziyorsunuz? Hiç dikkat ettiniz mi?
Anne tarafınıza mı, baba tarafınıza mı?
Genelde kız halaya, oğlan dayıya derler ama...
Hele azıcık da zeki iseniz...
Sahi kimden aldınız zekanızı?
Ne kadar zekisiniz?
Paleolitik Çağ’dan bu yana geçen 40.000 yılda istatiksel sayıları 143 milyon olarak hesaplanan, şu an dünya nüfusunun yüzde 35’ini oluşturması gereken üstün zekalı insan popülasyonunun, yani 143 milyon insanın “ Dinlere, doğmalara, Tanrılara  “inanmadıkları öne sürülerek, yok edilişlerinden dolayı üstün zekalı insan nüfus oranının yüzde 5 de sınırlı kalması... Tanrım ne acı!
 
Avrupa engizisyon mahkemeleri yukarıda saydığım gerekçelerden dolayı tam 50.000’den fazla aydını, filozofu, düşünürü ve sanatçıyı yaktığı, öldürdüğü için üstün zekalı sınıfına giren bu insanların soyları devam etmediğinden dolayı dünyanın tarih akışı ve dengeleri değişmiş durumda.
Sadece Ortaçağda değil, daha öncesi yıllar da da düşünenler, aydınların hedef gösterilip yakılması...
 
Örneğin Hypatia...
İskenderiye de yaşayan matematikçi, astronom ve filozof olan bu zeki genç kadın, cinsiyet ayırımcısı piskoposlar tarafından dinsizlik ve şeytanlıkla suçlanarak taşlanarak öldürülmüş. Üstüne cesedinin derisi yüzülerek parçalanmış sonra da yakılmış. Öylesi korkunç bir nefret ve vahşet! Bu olayın sonucu olarak, Hypatia’nın soyu devam etmemiş ne yazık ki...
 
Kamose- Menes...
Mısır İmparatorluğu döneminde yaşayan fizikçi ve gök bilimci olan Menes, piramitlerin ölümden sonra onları canlandırmayacağını söylediği için rahipler tarafından öldürülmüş. Onun da soyu devam etmemiş.
 
Giardano Bruno...
Dünya Güneş etrafında dönüyor deyince Roma’lı rahipler onu dinsiz ilan edince ve kilise tarafından diri diri yakılıyor Bruno. Soyu yok.
 
Flavus Lucretius Claudius...
Romalı matematikçi, filozof ve gökbilimci olan Claudius, Romalı Tanrıların masal olduğunu söylediği için katledilmiş. Üzgünüm onun da soyu devam etmemiş.
 
Sokrates...
Yunan tanrılarının varlığına inanmadığını söyleyince zehirliyorlar düşünürü. Soyu yok. 
 
Ve daha nicesi...
 
Genetik zekaları, gelecek nesillere aktarılacak  olan milyonlarca insan sırf bilim, felsefe, sanat yapıyorlar diye maalesef yobaz zihniyetler tarafından yok edildiler. Düşünemeyenler, düşünenleri katletti!
 
Şu an Dünya üzerinde yaşayan 8 milyar insanın neredeyse 4 milyara yakını üstün zekalı olacakken,  evrim süreçlerini geliştirilip belki de şu an galaksiler arası seyahat edecekken, olmamış! Üstün zekalı nüfus yüzde 5 gibi bir rakamda sınırlı kalabilmiş.
 
Kısacası...
Cahili hafife almayın.
Bedeli çok ağır oluyor.