Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu

Bakanımıza Türk düşmanları zarar vermek istiyor

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, yönetim kurulunda bulunduğu Mahalli İdareler ve İşverenler Sendikası (MİS) genişletilmiş yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı.

Kurukız, sendikanın belediyeler ile çalışanlar arasında köprü olduğunu ifade ederek, “Sendikamıza üye 50 belediye başkanını ilçemizde ağırladık. Toplantımızın ardından 4 gün Trabzon’un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettik” dedi. Kurukız, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da iyi bakılması gerektiğinin altını çizerek, “Süleyman Soylu bakanımıza iyi bakmak lazım. Sataşmalardan Süleyman Soylu'ya zarar vermekle yani bizim kahraman vatan evladına, sayın bakanımıza zarar vermek  isteyenler kim? Terör örgütleri esrar baronları, esrar satıcıları, bu işten geçinenler, Türk düşmanları, ülkemizi bölmeye çalışan PKK ya da yandaşları” diye konuştu.

İLÇEMİZDE AĞIRLADIK

TAKA : Şalpazarı’nda yapmış olduğumuz organizasyon çok büyük. Bütün belediye başkanlarını Şalpazarı’nda topladınız bu. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir geleneği mi? Oradan başlayalım isterseniz.

REFİK KURUKIZ: Kısa adı Mis olan Mahalli İdareler ve İşverenler Sendikası'nın 3'er aylık dönemlerde yapmış olduğu yönetim kurulu toplantılarının Temmuz ayı toplantısını Şalpazarı ilçemizde gerçekleştirdik.

BELEDİYELER İLE ÇALIŞANLAR ARASINDA KÖPRÜYÜZ

TAKA : Sendikanın çalışmalarından bilgi verebilir misiniz?

REFİK KURUKZI:  Misafirlerimizi Şalpazarı İlçemizde ağırladık. Çoğunlukta MHP’li belediyeler olmakla birlikte AK Partili ve CHP’li belediyeler de sendikamıza üye. Ama bu bir sendika, sendika, İşverenler Sendikası. Yani belediyeler ile çalışanlar arasında köprü kuran bir belediye. Bu anlamda ben de yönetim kurulundayım. 26 kişilik yönetim kurulu üyesi var. Bunun yanında da yine çeşitli illerden, bölgelerden misafir Belediye Başkanlarımız da 50 kişilik bir belediye başkanı topluluğumuz. 5 tane il başkanımız bölgemizde  sendikanın genel sekreteri, genel koordinatörü. Bunun yanında da genel başkanımızın baş danışmanı Hüseyin Sözlü Bey'in katıldığı. Şalpazarı toplantısını gerçekleştirdik. 3 aylık dönemler periyodik dönemler içerisinde yapılıyor. Daha önce Adana'da yapılmıştı. Adana'da Şalpazarı’nda yapılması kararlaştırıldı. Güzel bir görüntü oluştu. Tabi bölge ilçelerimize yayarak hem ilçemizi hem de bölgemizi tanıtmış olduk. Bir defa sendikamızla ilgili çalışmalar değerlendirmeler. Alınan kararlar vardı. Bunun yanında basına açık ve kapalı bölüm şeklinde devam etti. Bahattin bey katıldı, izledi takip etti.

FORMA HEDİYE ETTİK

Kendilerine ilçemizi gezdirdik ve belediye makamında ağırladık. Ardından toplantı salonuna geçerek onlara Trabzonspor’umuzun formalarını kendi adlarıyla ve şehirlerinin plakaları ile beraber ikram ettik. 71 tane forma verdik. Yanında ise dillere destan Ağasar balımızı ikram ettik. Yine bizim kültürümüzün olmazsa olmazı Şalpazarı bebeğini o kültürel bebeğini ikram ettik ve çok da memnun kaldılar. Ben de onlara bir sunum yaptım. Şalpazarında çalışmalarımızı anlattım. Ardından Acısu ve devamında bizim kültürümüzün bir parçası . Dokuma, çetnik, dokuma, el sanatları, dokuma tezgahlarını belediye başkanlarımızı durdurarak orada programa koymuştuk. Orada onu kendilerine izlettim ve bir de anlattım onu bizim. Benim zaman zaman şiirlerim var. Yöresel kıyafetler giymiş genç kızlarımızı da yanıma alarak yeni bir kuşak peşten  sarar çemberiyle başbağlar yelek fistan giydi ve ala çorap tamamlar. Yufka açar elleri Ağasar balıyla. Keşke bir bi yiyebilsen lezzeti tadı ile Hem o kültürü de onlara anlatmaya çalıştım. Bu anlamda güzel bir gezi oldu. Devamında Sis Dağı'na çıktık. Sis Dağı olan ağaçların arasında onlara bir piknik havasında bir öğle yemeği verdik. Yemekte kemençe sanatçımız da yöresel ağızdan türküler söyledi. Her başkana ayrı ayrı böyle ağıtlar yakarak, maniler söyleyerek onların da gönüllerini aldı. Bu arada yayla göçü canlandırmasını da planladık. Onları da izlettik . Hayvanlarımızı süslenmiş şekilde koyunlarımız Aynı şekilde onlarına onlara izlettirdik ve çok memnun kaldılar. Hayran kaldılar.

TRABZON’U ARŞINLADIK

TAKA : Program sadece Şalpazarı’nda mı oldu?

REFİK KURUKIZ: Programımız Şalpazarı İlçemiz ağırlıkta olmak kaydı ile tüm Trabzon’da gerçekleşti. Çarşıbaşı Belediyemizin ev sahipliğinde Trabzon’a gelmişken balık ikramında bulunduk. Dedik ki yöresel zevktir tatsınlar. Ardından otellerini aldık, Vakfıbekir, ağırladık. Vakfıkebir belediye başkanımızın çok kıymetli destekleri oldu. Bizi ağırladı. Onu ziyaret ettik. Özellikle bütün belediye başkanlarımıza Vakfıbekir ekmeği İkram etti. Devamında ertesi gün Çarşıbaşı Belediyemizi ziyaret ettik. Oradan Valimize uğradık. Valimiz de ziyaretimize. Vali bey çok memnun kaldı. Zaten ziyaretlerimizi genel başkanımızın  bilgileri doğrultusunda yapıyoruz. Vali beyimizi ziyaret ettik . Emniyet müdürümüz ziyaret ettik. Çünkü büyük şehir başkanımızın il dışında olduğu için ona planladığımız saati oraya ayırmış olduk. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız da özelikle bize çok büyük katkılar oldu. Sayın Valimizin de yine bir öğle yemeği bizim ekibe bir öğle yemeği. Misafirleri Trabzon misafirlerine ikram edildi. Sağ olsun o da çok bizim için manidardı. Ardından Ayasofya'yı gezdik. Atatürk Köşkü'nü gezdik. Döndük geldik. Kent Müzesi'ni gezdik. Hakikaten Kent Müzemizde çok güzel. Onların çok ilgisini çekti. Devamı da meydanda. Bir yemek yedik. Yemeğin ardından tabii Trabzon'a gelip de Boztepe’ye  çıkmadan olur mu?

TRABZON’A HAYRAN KALDILAR

 Boztepe'ye çıktık. Orada çay içtik, sohbet ettik. O eşsiz manzaradan fotoğraflar aldılar arkadaşlar ve devamında Akçaabat. Belediyemizin ev sahipliğinde Orta Mahalle'de Orta Mahallenin güzelliğini yaşayarak, gezerek belediyenin tesislerinde denize nazır yemeğimizi yedik. Hakikatten ben de çok memnun kaldım. Hem belediye başkanımız hem belediye başkanımıza da elamanlar hakikaten çok iyi misafirperver dediler. Ama orta mahallenin ben bir Trabzonlu olarak bu kadar güzelleştiğini. Ben gezmemiştim yani yakın zamanda hakikatten çok güzel eli değmiş güzelleşmiş. Belediye Başkanımızı ve Kültür İl Müdürümüzü kutluyorum, tebrik ediyorum. Ellerine sağlık. Devamında tabi Trabzon'a gelip dünyaca ünlü Türkiye'nin Davos’u diyebileceğimiz çok rahatlıkta folyo, tesislerine onları götürüp ağırlamak istedim. Oraya çıktık ora da o eşsiz manzarada doğal botanik bahçe diyelim. Eşsiz manzarada konaklaktık.  Sabah kahvaltılarını yaptılar Bir kısmı oradan ayrıldı. Bir kısmı ile çevreyi gezdik. Çok da memnun kaldılar. Dönerken her 3 aylık periyodik bir zamanlar içerisinde yapılan toplantıları Şalpazarı ayağı en güzel olanı diye de bize özellikle teşekkür ettiler. Ben de öncelikle ilçe halkıma ilçe kaymakamıma, AK Parti ve MHP ilçe başkanlarımızla çünkü bize beraber tüm ilçe başkanlarını davet etmiştik ama onlar geldiler. Kadın kollarımız devamında ilçe esnafımızın güzel güler yüzü hoş karşılaması, başta saydığım büyüklerimiz, valimiz, belediye başkanımız büyük şehir belediye başkanımız, Ortahisar Belediye Başkanımızın özellikle çok büyük katkıları oldu. Onu saymayı unuttum sanırım Atilla Başkanımız aynı şekilde, Emniyet Müdürümüz aynı şekilde. Yani çok güzel anılarla burdan ayrıldılar. Bizde Şalpazarı olarak Şalpazarı nın geçmişini, tarihini, dokusunu, insan profilini nereden geldi nereye gidiyoruz, hangi konumdayız. İlçemizdeki faaliyetlerimiz, düşündüklerimizi, yaptıklarımız yapacaklarımızın ilgili ilçemizin bir biyografisine. Orada onlara sunumunu yaptık ve döndüklerinde hepsi birebir arayarak teşekkür etmeleri de bizim için ayrıca bir onur vesilesidir.

BAKANIMIZ CAN SİPARENE GÖREV YAPIYOR

TAKA : Sayın İçişleri Bakanımıza yönelik iftira kampanyalarına da Türkiye'de en önde duran sert çeken hatta bunu kamuoyuyla paylaşan, basın açıklamasıyla paylaşan bir başkanısınız. Bununla ilgili bir görüşlerinizi almak istiyorum

REFİK KURUKIZ:  Süleyman Soylu bakanımıza iyi bakmak lazım. Ülkemizde, ‘terörü kim bitirse onun kulu kölesi oluruz’ demedik mi? Ülkemizde PKK’yı askerlerimizi şehit eden, yatırım yapan firmalarımızın araçlarını ekipmanlarını yakıp yıkan devletimizi zarara uğratan masum vatandaşımızın kanına giren yolunu kesen bu terör örgütünü bitiren her kimse baş tacımız demedik mi  bunu yapan kendisini gövdesini ailesini  feda edip dağlarda gezen zaman zaman Tendürek’te zaman zaman Gabar’da zaman zaman sınır ötesinde zaman zaman başka bir başka yerde gündüz bir yerde  öğle bir yerde  akşam başka bir yerde can siperhane görev yapan böyle bir insana kimlerin saldırdığına bakmak lazım bu işin iki ayağı birincisi bu işten kim memnun? Kim değil? Türk halkı. Süleyman Soylu memnun ama sataşmalardan Süleyman Soylu'ya zarar vermekle yani bizim kahraman vatan evladına, sayın bakanımıza zarar vermek  isteyenler kim? Terör örgütleri esrar baronları, esrar satıcıları, bu işten geçinenler, Türk düşmanları, ülkemizi bölmeye çalışan PKK ya da yandaşları . Bu şekilde bakıldığında bunu söylediğini yapan kişiye bakalım. Bir de kim? Sedat Peker kime karşı yapıyor? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelmiş geçmiş en kudretli, en cansiperane çalışan makamına yapıyor.

TARAFIMIZ BELLİ

Buradan baktığımızda bizim tarafımız belli zaten. Türk milletinin tarafı da belli. Tabi ki kalemini satanlar. Sizleri tenzih ederim. Siz zaten hem gazetenizde hem duruşunuzdan. Sadece bugün değil  dününüzle beraber, geleceğimizle beraber farklı bir kişiliksiniz. Farklı bir gazetesiniz bu anlamda Taka Gazetesini tebrik ediyorum. Zaten ben de özelikle okuduğum ilk gazete odur. Bu şekilde baktığımızda böyle bir insana sataşmanın, böyle bir insana zarar görsün diyenlerin fikirlerinin altında, kafalarının altında öncelikle iç mihrakların, satılmış kalemleri, satılmış beyinlerin, satılmış insanların ya da yurt dışından gelen onların beslendikleri dolarların ya da euroların etkilerinin olduğunu düşünüyorum. Ama bunun yanında Türk milletinin dualarıyla, Cumhurbaşkanımızın destekleriyle her zaman aklı da fikri de Türkiye olan, her zaman önce ülkem ve milletim diyen Devlet Bahçeli'nin ısrarla destekleriyle sahip çıkmasıyla beraber zaten Devlet Bahçeli bir şey diyor ise son sözü söylemiş demektir. Ona Türk vatandaşı zaten sağduyulu yaklaşır. O yönde de taraf tutar. Yani Süleyman Soylu'yu tartışmak, ona zarar vermek, onun İçişleri Bakanlığı'ndan ayrılmasını isteyenler, o gönülde olanlara baktığımızda tamamında dış mihrakların aklını kiraya verenlerin taşeronluğunu yapanlarla beraber konuşturdukları insanlara bakmak lazım. Onun için sayın bakanımızın sonuna kadar arkasındayız, yanındayız. Sayın Bakanımızın yaptığı işlerle gurur duyuyoruz. Hakikaten Cumhuriyet tarihinde son 40 yıla baktığımızda ülkemizi terörden çektiği sıkıntıları, sade terörü akıtılan paranın milli ekonomiye yatırıma dönüştüğünü varsaysaydık. Ülkemizin hangi noktada olduğunu görebilecektik. Tabi ki böyle bir insana saldıracaklar. Onlar saldırsınlar, bu milletin sağduyusu, bu milletin duaları onu korur, kollar. Fazlasıyla yeter de artar bile.

ŞALPAZARI CIVIL CIVIL

TAKA : Şalpazarı değerlendirmesi yapar mısınız?

REFİK KURUKIZ:  Şalpazarı her gün değişiyor Hatta değişiyor, gelişiyor ve baharın gelişi gibi yaza geçişi gibi canlanıyor. Şalpazarı Ben size her geldiğimde farklı şeyler anlattım. Şimdide farklı şeyler anlatacağım size. Neredeyse her hafta farklı bir güzellik sunmanın mutluluğu içerisindeyiz. Geçen hafta Şalpazarı fitnees, salonumuzu bitirdik. Açılışa hazır. Şalpazarı Belediyesi'nin spor salonu var. Fitness salonu var. Buradan öncelikle Gençlik Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Spor totoya  çok teşekkür ediyorum. Trabzon Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Şalpazarı’nda gençlik merkezimizi hizmete açtık. Cıvıl  cıvıl. Belediyemiz biliyorsunuz özel  mülkünü  protokolle Gençlik Spor Bakanlığı'na verdi. İhalesi yapıldı. Tefrişatı alındı. Şu anda Şalpazarı Belediye binasında bir gençlik merkezi cıvıl cıvıl. Gelip görmenizi isterim. Bunun yanında yine Gençlik Spor Bakanlığımızdan aldığımız hibeler ile belediye binamızın 700 metrelik düz bir tavanı var. Üst kısmı, çatı kısmı var. Onu kapatıyoruz. İçerisine okçuluk, atıcılık ve yer minderleri koyuyoruz. Bunu da gençlik merkezi birleştirip İhalesine Şalpazarı Belediyesi yapacak. Şalpazarı’na bölgede olmayan güzellikleri sunuyor olacağız inşallah. Bunda da projemizi yaptık. Gençlik spor il müdürlüğümüzle beraber teyit ettik. Şu anda ihale günümüzü almak üzereyiz. Sanırım bir ay içerisinde ihalesi yapılır. Çok kısa sürede hizmete açılır. Aynı zamanda elektrik panelleri koyup, güneş panelleri koyup kendi elektriğimiz de kendimiz üreteceğiz. Bunun yanında ben yenilerden bahsedeyim. Yani eski yaptığımız çalışmalara anlatmayacağım. Şalpazarı’mızın girişinden itibaren tüm binaları sokak sağlıklaştırması projemiz kapsamında rengarenk yaptık. Yarısını tamamladık. Devam ediyoruz. Birinci etap ikinci etap olarak böyle sürecek. Zaman zaman paylaşıyorum. Çok da övgüler alıyor. Zaten kardeşimiz geldi gördü. Zaman zaman gelip görenler artık fotoğraf çekilme köşeleri oldu. Bunun yanında ilçemizin tüm caddelerini ay yıldız motifli aydınlatma lambaları ile aydınlattık. Çok güzel oldu. İlçemizin girişini ve çıkışını düzenledik. Tarihi kısıp köprümüzün temizliğini yaptık. Trafiğe kapattık. Doğal taşlarla döşedik. Küp parke şeklinde. Aydınlatmaları yaptık. Çok güzel görünümler oluştu.

ŞALPAZARI TEKSTİL ATÖLYESİNİ DEVREYE ALIYORUZ

TAKA : Atölye projeleriniz ne durumda?

REFİK KURUKIZ: Yine çok önemli bir projemiz. Bana göre bir belediyenin yapması gereken hem de onu anlatması gereken bir proje. 30 kişinin çalışacağı Şalpazarı Tekstil Atölyesini devreye alıyoruz. Bayrama kadar tadilat kısmı bitmiş olacak. Makinelerimizi alıyoruz. Sanırım bir bir buçuk aya kadar da üretime başlamış olacağız. 25 bayan, 3 erkek, 2 engelli olarak 30 tane vatandaşımıza oradan ekmek vereceğiz, iş vereceğiz, aş vereceğiz, istihdam sağlamış olacağız. Onu mutlulukla  anlatmak istiyorum. Yine Şalpazarı mızın altıncı kilometresinde bizim 6 buçuk dönümlük bir arazi var.  tahsisini yaptık. Belediyemize tahsisini aldık. Onunla beraber Şalpazarı devlet  bahçesinin ihalesini yapıyoruz. . Şimdi millet bahçesi olarak Sayın Çevre ve şehircilik Bakanımız o şekilde adlandırıyor. Ancak 15 dönüm altındaki yerlere de belediye imkanlarıyla destek vererek yine çevre şehircilik Bakanımız Sayın Murat kurumdan aldığımız hibeler, İçişleri Bakanımıza aldığımız hibeler de bizim kapılarımızda birlikte. Biz orada devlet bahçesini devreye alıyoruz. İçerisinde at çiftliği olacak. Çocuklarımız gelip binecekler, oynayacaklar. İçerisinde kıraathane olacak. Kafeterya olacak. Bisiklet yolu olacak. İçerisinde yürüyüş yolları olacak. Çocuk oyun parkları olacak.

KONUTLAR ŞALPAZARI’NDA BAŞLIYOR

Değirmenin bendinin suyunun akışı izlenecek. Türk devletlerinin bayrakları ve kurucuların büstleri olacak. Kamelyalar olacak. Yani deyim yerindeyse Şalpazarı’nın nefes alacağı bir mekan olacak. Bunun yanında biz yine 2 tane semt sahasından bir tanesini bayram öncesi bitiriyoruz. İhalesini yapmıştık. Düzköy sahamızı. Şalpazarı’na, 3.3 kilometre mesafede belediyemizin arazisi de yine spor totodan, aldığımız hibe ile birlikte ihalesini yaptık. Bayrama kadar da açılışını yapacağız inşallah bitirmiş olacağız. Bunun yanında Kabasakal semt sahamızın da 9’unda diğer sahanın ihalesi var. Onun da Spor-Toto’dan hibemizi aldık. Paramız var. Şalpazarı'nda hem gençlere hem çocuklara, hem kadınların hem büyüklere hem de yaşlılara dokunuşlarımız var. Bu şekilde ilerliyoruz. Bunun yanında TOKİ'nin ihalesi yapıldı. Şalpazarı’nda birinci etap TOKİ evleri inşallah yaşanabilir. Konutlar Şalpazarı’nda başlıyor. Yine Trabzon Büyükşehir belediyemize bağlı olan TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün 50 milyonluk Trabzon'un, Şalpazarı’nın tüm mahallerinde su sorununu ortadan kaldıracak, göleti ile beraber güzellik katacak, kendi elektriğini üretecek olan müthiş bir projenin ihalesi yapıldı. Müteahhit yer teslimini aldı. Şu anda şantiyesini kuruyor, çalışmalara başlayacak. Buradan gerçekten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onun çok kıymetli Başkan Vekili Atilla Ataman'dan ve TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Teketaş’a ve ekibine teşekkürlerimizi mutlaka etmemiz gerekiyor. Bunun yanında yine park ve bahçeler de çalışmalarımız var. Şalpazarı için şu anda bir gelin görün. Özellikle davet ediyorum. Gecesi başka bir güzel, gündüzü başka bir güzel.

ŞALPAZARI KABUĞUNU KIRDI

TAKA : Konkasör Şantiyesi çalışmanızdan bahseder misiniz?

REFİK KURUKIZ: Bunu özelikle anlatmak istiyorum ama tüm bu yatırımları biz bunları yenilere. Onun için yenilerde anlattım. Yine bir başka  haberimiz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun bizim talebimiz de talimatlandırdığı Şalpazarı konkasör şantiyesinin,  belediyenin olacak. Onun da siparişleri verildi. Türkiye Belediye Birliği tarafından ilçemize kazandırıyoruz. Ama tüm bu hizmetleri Cumhur İttifakı kapsamında öncelikle Cumhurbaşkanımıza, onun yol arkadaşı, dava arkadaşı, Türk Dünyası Lideri, Genel Başkanım, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye, başta Süleyman Soylu Bakanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza, yine Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Salih Cora’ya, Sayın Muhammet Balta ya, Sayın Bahar Ayvazoğlu’na, Sayın Adnan Günnar’a teşekkür etmek istiyorum. Onun yanında Cumhur ittifakı kapsamında AK Parti İl Başkanımıza, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımıza, aynı şekilde Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanımıza ve Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlarımıza, kadın kollarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü birlik beraberlik içerisinde Şalpazarı ilk defa kabuğunu kırdı, hizmet için yarışıyor. Her ne kadar zaman zaman kendi içimizde ufak tefek sorunlar olsa da amacımız Şalpazarı. Amacımız o insanlara hizmet etmek. Rabbim bize nasip eyledi o insanlara hizmet yapmayı. Ben de bunun huzuru içerisindeyim. İnşallah daha güzel hizmetler yapmayı Rabbim bize nasip eder. Halkımız rahat olsun. Koşan, koşturan, oturmayan belediye başkanları var. Öyle bir ekipleri var. İnşallah sahillerde gördüklerini, büyük kentlerde gördüklerini, o büyük ilçelerde gördüklerini onlara imrenmeyecekler. Çünkü kendi içlerinde artık olmaya başladı diyorum. Sevgi, saygı ve  hürmetlerimi sunuyorum.