Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu çalışmaları anlatı, projeler ile ilgili bilgi verdi

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, göreve geldiği ilk günden bu yana birçok çalışma hayata geçirdi. İlçede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor, projeler hayata geçiyor ve daha yaşanılabilir bir ilçe oluşuyor.  Başkan Nuhoğlu, amaçlarının ilçeye kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi. Nuhoğlu, ilçede gerçekleşen çalışmaları ve projeleri TAKA Gazetesine anlattı. İşte Nuhoğlu’nun o açıklamaları:

Örnek gösterilecek ilçelerden bir tanesi

TAKA: Çarşıbaşı, Akçaabat ve Vakfıkebir arasından kalmıştı. Son dönemlerde önemli çalışmalar hayata geçti. Çarşıbaşı bu kabuğunu nasıl kırdı?

MÜMİN NUHOĞLU:  Öncelikle samimiyet diyelim, çok çalışkan bir ekip var. Cumhur İttifakı olarak bu arada önemli çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda örnek gösterilecek ilçelerden bir tanesi. Laiki ile yapıyoruz bunu. Hem Hüseyin Başkan hem de Hakan Başkan benden küçükler. Bizim enerjimiz bitmiyor. O samimiyet var burada. Çalışmalarımızı bu samimiyet ile yaptık. Ben insanlar ile beraber kolay küs kalmam. Hayatım boyunca kavga ettiğim insan sayısı çok azdır. Ama siyasette bazı şeyler olabiliyor.

ÇARŞIBAŞINDA BİR KABUK VARDI

Biz burada el ele verdik, çalışma yaptık. İstişare yapıyorum, dinliyorum. Çarşıbaşı’ndan bir kabuk vardı. Ona müdahale edemiyorduk. Karar alıyorduk. Örnek veriyorum biz Trabzon Üniversitesi’ne 7-8 kez gittik. Bir karar alıyoruz. Buraya geliyoruz, akşamdan karar değişiyor. Bende dedim ki tek başıma harekete edeceğim. Üniversite konusunda hakkaten tek başıma. Kolay işler değil bunlar ama o samimiyetle Hakan olsun, Hüseyin olsun.

PROJEMİZİ OLUŞTURDUK, GİTTİK, ALDIK

Vekillerimiz Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar’a Ankara’ya gittiğimizde uğruyoruz. Bakanlarımıza proje götürüp de almadığımız bir şey yok. Projemizi oluşturduk, gittik, aldık. Başarılı olmanın anahtarı hakikaten samimiyet.

SEÇİME KADAR ÇARŞIBAŞI PARTİSİ KURDUM

Bir bölünmüşlük vardı. Buralar küçük ilçeler. Çarşıbaşı insanı cana yakındır. Kapısına gittin, evinde hiçbir şey yoktur ama bir ayranı vardır sofrasına koyar. Bizim insanımız merhametlidir. Merhametli insanlar ön plana çıkmaz. Her yerde ufak tefek sorunlar vardır ama; Çarşıbaşı insanı vefakardır. O konuda ben hep şunu dedim: bütün partiler seçime kadar siyaset yapmaması lazım ben öyle düşünüyorum. Ben Çarşıbaşı partisi kurduk diyorum. Hayatımda üç hilalden başka bir şey takmamıştım. Ama şimdi diyorum ki ay-yıldız, Çarşıbaşı. Seçime kadar Çarşıbaşı partisi kurdum.

ÖĞRENCİ SPORUNU YAPACAK, ARKADAŞLARI İLE GEZECEK

TAKA: KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’nın ilçelerde fakülte açılması ile ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

MÜMİN NUHOĞLU:  ben şimdi diyorum ki burası Trabzon’un Anadolu Yakası. Öyle bir şey ki 5 kilometrelik mesafeyi yarım saatte gidiyorsun İstanbul’da. Burada da aynı trafik var. Bizim insanlarımız şehrin merkezinde ne var onu anlatsınlar. Öğrenciler ihtiyaçlarını giderebileceği yer istiyor. Öğrenci çıkacak sporunu yapacak, arkadaşları ile gezecek, dinlenebilecek, yemeğini yiyecek. Bana da Trabzon çok küçük geliyor. Rektör Bey ne düşündü bilmiyorum.

BİZİM GENLERİMİZDE ALIŞMAK VAR

Biz salon takımı değil, arazi takımıyız. Bizim genlerimizde çalışmak, üretmek, bilim ve teknolojiyi kullanmak var. Biz şuan da üretmiyoruz, çalışmıyoruz. Bir insan bir işe hirene kadar her türlü işi yapıyor. İşe girdikten sonra ben onu bunu yapmam. KTÜ’ye teknik anlamda ilk kez bu zamana kadar bir rektör geldi oraya.

MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ

TAKA: Sahil ile ilgili bir dolgu alanı aldınız oraya çalışma yapacaksınız. Burayı alma hikayeniz çok ilginç, bu alana ne yapacaksınız?

MÜMİN NUHOĞLU:  Bunun geçmişi var esasta. Ben projelerimi oluşturdum, sahille alakalı ne yapmam gerektiğini ne yapabileceğimiz konusunda ön çalışma yaptım. Daha sonra bakanımıza gittim. Bakanımız bana dedi ki burayı biz ancak 2023 yılında yaparız dedi, bende üzüldüm. Çünkü hem Vakfıkebir’de hem Akçaabat’ta var bu olmaz dedi. Ben çıkarken sordum ki bakanımız ne zaman gelecek. Trabzon’a gelme durumu vardı. Sağ olsunlar bana haber ettiler. Bakanımızın geleceği tarihe bir organizasyon yaptım. Önce Milletvekilimiz Salih Cora’ya dedim. Dedim ki vekilim ben bi yol kesmeyi düşünüyorum, kes dedi. Bakan Vakfıkebir’e gidiyor. Bahar Hanımı aradım; böyle böyle yapacağım dedim. Ama onlar yola atlayacağımızı, durduracağımızı, yolu keseceğimizi tahmin edemediler yani. Bir akşam matbaada yattım broşürler bastırmak için. Bütün üst geçitleri doldurdum. Bordo Mavi meşaleler yaktık. Baktım tam gaz gidiyor, önüne atladım. Sağ olsun bakanımız indi, geldi. Dedim Sayın Bakanımız burayı istiyoruz, 25 dönüm arazimiz var. Orada söz verdi. Daha sonra 52 dönüme çıkarttık. 7 dönümünü gençlik merkezi, halı saha falan yapacağız. Toplamda 75 dönüm yeri yapacağız millet bahçesi.

YÜKSEKOKULU TIRNAKLARIMIZLA SÖKTÜK ALDIK

TAKA: Başkanımız, Çarşıbaşı’nda güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Altyapı konusunda hamleler var. Vizyon projeleriniz var, turizm ile ilgili çalışmalarınız var. Küçük sanayi sitesi, emniyet müdürlüğü binası var. Bunlarla ilgili bilgi verebilir misiniz? Çarşıbaşı önümüzde ki aylarda, yıllarda nelere kavuşacak?

MÜMİN NUHOĞLU:   ben bir şye bitmeden bitti diyemiyorum. Hepsinin projelerini oluşturduk. iş bitmeden bir şey söyleyemiyorum. Ama hakkaten Millet Bahçesi ben Devlet Bahçesi diyorum. İnşallah olacak. Devlet bahçesi olacak. Çarşıbaşı’nın ihtiyaçlarından bir tanesi yüksekokuldu. İnanın yüksekokulu tırnaklarımızla söktük aldık. Milli eğitimin binasını aldık, tadilatını yapıyoruz, her şeyini biz yapıyoruz.

AMAÇ DAHA KALİTELİ HİZMET

İlçenin en  büyük eksiklerinden biri küçük sanayi sitesi. Şehrin merkezinde demircisinden odun atölyesine kadar hepsi var. Biz bunları şehri içerisinden çekip, onların orada iyi yaşayacakları, ihtiyaçlarını giderebilecekleri, insanlarımıza kaliteli hizmet verebilcekleri ortam küçük sanayi sitesi. Bazen bürokrasiyi aşamıyorsunuz. Geldiğimden beri uğraştığım projedir, 3 yılımı aldı. Neden yaptığımız araziyi para vererek almadık. Orada ki araziyi aldık, 13 dönüm arazimiz var. O alanda küçük sanayi sitesine başlayacağız.

KONUT SIKINTISINI TOKİ İLE ÇÖZECEĞİZ

Bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de Çarşıbaşı’ndan konut meselesi var. Konut şuan da bulamıyoruz. TOKİ ile anlaştım ben, burada 26 dönüm arazisi vardı. 26 dönüm içerisnde vatandaşın 6 dönüm  yer vardı. Vatandaşları rahatlatmak için 6 dönümü çıkarttık. 5 dönüm de emniyete yer ayırdık. 11 dönüm yer kaldı. Orada 160 konut yapacaklar, anlaştık. Önümüzdeki hafta buraya geliyorlar. Bayramdan sonrada benim hep hayal ettiğim, ilçeyle alakalı çalışma yaptık. Çarşıbalşı’nın o zaman hepsini yıkıp komple yapmaya kalksaydık 159 trilyona mal oluyordu. Kentsel dönüşüm vardı. TOKİ ile görüştüm biz gelemeyiz dediler şuan. Vatandaşın şöyle bir sıkıntısı vardı. Vatandaş burayı kentsel dönüşüm ilan ettiğimiz için kredi çekemiyor, evini satamıyordu, eli kolu bağlıydı. Bende şöyle bir hamle yaptım: belediyeden encümen kararı çıkartım. Ama encümen kararını çıkartırken oranın bakanlık tarafından kentsel dönüşüm olduğunu bile bile yaptım. Aldığımız karar hiçti ma bu sayede vatandaşımızı rahatlattık. Bizim mahkemeler bakanlıktan geldiğine bakmadılar sadece belediyeyi ilgilendirdiğini düşünerek vatandaşlarımızı rahatlattık. Önümüzde ki hafta buraya geliyorlar. 2 cami arası dediğim yerde 50 dönümlük araziyi burada kentsel dönüşüm yapacaklar.2 cami arasınını boşaltıp 2 katlı-3 katlı binlar yapacaklar. Yaşanılabilir bir şehir oluşturacağız. Benim en çok istediğim şey o.

BÖLGEMİZ KAMP İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ

 Turizm ile alakalı da Karadağ’da değilde Şahinli ovası ile Kovanlı Ovasının arasında bir vadi var. Şimdi Trabzonspor nereye gidiyor Antalya’ya, Almanya’ya. Bizim bu bölgemiz kamp için çok elverişli, oksijeni çok iyi.  Onunla ilgili görüş alıyorum. Eğer orası olursa zaten devletimiz veriyor. Nasıl veriyor? Yüzde 75, yüzde 100 hibeler var. Ben bununla beraber oraya bir otel, 4 futbol sanahası yapsam, çocuklar için eğlence parkları yapsam. Bunu yaptıktandan sonra sadece yol kalıyor. Yolu da otomatikmen Karayolları yapmış oluyor. Bu benim hayalim. Orayı yapabilirsem Çarşıbaşı her yerde tanınanacak. Trabzonspor olsun, diğer futbol takımları olsun hepsi buraya gelir. Bir de Çarşıbaşı’na er eğitim alanı istiyorum. 3 ayda bir asker geliyor. Eskişehir, İskenderun bakın burada ki insanlar sadece askeriyeden para kazanıyor. Bizim bunlara ihtiyacımız var. Denizde ki dalgadan enerji, Yoroz ve Çarşıbaşı’nın bu vadisi hava akımının en yüksek olduğu yerler. Çalışmalar yaptık, hibe desteği ile yapmak istiyorum. Tam gittik, durdu. Krediye başvurmadım, Osman Beşel başvurdu ben başvurmadım. O güneş enerjisi yaptı, bitirdi.