Siz çelebi Mehmet'in kim olduğunu bilir misiniz? Daha doğrusu şöyle sorayım Fetret devri dediğimde kafanızda ne canlanıyor? Uzun yıllar geçti aradan yada ben o dersten kaytarmıştım diyenler çoğunlukta gibi. Anlaşıldı hafızanızı tazelemeliyim, lise sıralarına geri döndüreyim sizi..

Osmanlı İmparatorluğu’nun neredeyse yıkılması ile sonuçlanan vahim bir kaos dönemidir Fetret devri. Yıldırım Bayezid'in Ankara Savaşı’nda, Timur'a yenilip esir düşmesi sonrası oğullarının taht mücadelesine girdiği, 10 yıl süren kargaşa ve mücadele dönemidir.

Dağılan Osmanlı birliğini 10 yılın sonunda, I. Mehmed (Çelebi Mehmet) yeniden sağlamış ve bu sebeple Çelebi Mehmet'e "devletin ikinci kurucusu" da denir..

Nereden çıktı bu kısa tarih dersi derseniz anlatayım.

Trabzonspor tam ritmini buldu, liderle arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü, Beşiktaş’ın BAY geçeceğini de hesaba katınca farkı 3 puan seviyesi indirme şansının çok büyük olduğu bir hafta Covid ile savaşında 7 oyuncu pozitif çıktı. Hem de üçü çok kilit bir mevkinin oyuncusu, kaleci. Hal böyle olunca kaleye 17 yaşında bir gence emanet etmek zorunda kaldık. Ha unutmadan takımın gol ve asist yükünü çeken yegane adamı Nwakaeme'nin de kart cezalısı olduğunu ekleyeyim.. Maç öncesi Trabzonspor kanadı, Ankara savaşı sonrasında dağılan Osmanlı ordusu misali paramparça görünüyordu.

Rakibin son 3 maçını kaybettiğini, düşme hattına demir attığını, Aykut Kocaman'ın Trabzonspor maçlarında ki olağanüstü motivasyonunu da ekleyince maçın çok zor geçeceği aşikardı.Trabzonspor'un bu çetin mücadeleden çıkıp tekrar yola ayan olması için bir belki de birden çok Çelebi Mehmet gerekiyordu.

Peki sahada ne oldu derseniz; Azim, mücadele, inat, gençlik, tecrübesizlik yani bizum uşaklar Süper Ligin en geniş kadrosuna sahip Başakşehir'e teslim olmadı. Her şey yolunda mı gitti derseniz tabi ki hayır özellikle genç kaleciye top yaklaştığında arkadaşlarının ciddi panik olduğunu söylemeliyim. Ama ilk yarı kim kazanmaya daha yakındı derseniz açık ara Trabzonspor derim.

İkinci yarıya da fırtına maça başladığı onbirle başladı. Oyuncu havuzu zaten dar bir takım olarak bu durum bir tercih değil mecburiyeti sanki. Kısıtlı kadrosu ile 78 dakika oyunu tutan hoca 78'de Yusuf Sarı'yı oyuna aldı ve Yusuf 80'de golünü attı. Bu gol maçın skoru oldu.

Hani demiştim ya bu maçı almaya Çelebi Mehmet gerek diye işte bugünün sahada 11, kenarda da 8 Çelebi Mehmet vardı Trabzonspor'da..

Alkışlar hepinize!..