Çevre ve Gıda konusunda hassas olan Tarım ve Çevre Bakanlıklarını kutluyorum.
Gıda terörü konusunda büyük bir mücadele var.
Biz hep Çernobil dedik ama gıda terörü kanserin baş tetikleyicisidir.
Tarım Bakanlığının yaptığı denetimleri ve ifşaları destekliyoruz.
Haksızlığa uğrayan varsa da bununla ilgili olarak Tarım Bakanlığı düzeltme yapar ve bizim milletimiz de Devletine inanır.
Türkiye’de insan sağlığını tehdit eden iki önemli unsur var.
Çevre ve tüketilmek zorunda bıraklıdığımız GDO’lu gıdalar; hileli gıdalar.
İşte bakın 700 kg domut eti yakalandı. Bunu da normal et diye piyasaya sunacaklardı.
Çevre ile ilgili olarak hem genel hem de yerel yönetimlerin güzel çalışmalar yaptılar.
Bu çalışmalardan birini de dün Ortahisar  Belediyesi gerçekleştirdi. Çevre ve sıfır atık çalıştayı yaptı. Hem Özel kalem Müdürü Hasan Selim hem de Basın Müdürü Yusuf Keskin davet ettiler. Zorlu Grand oteldeki organizasyon ve sunum güzeldi. Trabzon’un kıdemli sunucusu Canan Kalaycı’nın da hakkını teslim edelim. Özel kalemdeki isimler de arı gibi çalıştılar.
Trabzon Ortahisar Belediyesi ve Büyükşehir Trabzon’u temiz tutmak için büyük bir çabanın içindeler.
Birbirlerine destek oluyorlar.
Ortahisar Belediyesi’nin 50 merkezde çöp konteynırlarını yer altına almasına Büyükşehir destek vermişti. Şimdi hem görüntü kirliği hemde çevre kirliliği ve koku def edildi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yardımcıları Selahattin Çebi, Fatih Göktaş, Mustafa Dinçer, Erdoğan Beder, Fevzi Baytar ve müdürler çevre konusunda derece hassaslar.
Evsel atıklar, kağıt atıklar, plastik atıklar ve çam atıklar olarak  Trabzon’da ayrıştırma yapılıyor ve bunda ciddi mesafede aldılar.
Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortahisar Belediyesi ve KTÜ’nün ortaklaşa gerçekleştirdikleri Sıfır atık çalıştayına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti il başkanı Haydar Revi, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan’da  katıldılar.
Ev sahibi Ahmet Metin Genç Çevre konusunda ‘davranışsal’ değişim hedeflediklerini söyleyerek, ‘Davranışsal değişimi ortaya koymamız lazım. Yani çevre konusunda bir farkındalık oluşturmamız lazım. Toplumsal şuuru oluşturmamız lazım. İşin teknik boyutları itibariyle, bilimsel olarak yapılabilir olanları bu çalıştayımızda 5 masamızda ilgilileri ile birlikte kurum temsilcilerimiz, teknik arkadaşlarımız, üniversitemiz hep birlikte ortaya koyacaklar. Burada oluşturacağımız yol haritamızla farkındalık oluşturmak adına halkımızla paylaşmayı umuyoruz.’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da TİSKİ’nin atıkları minimize etme konusundaki çalışmalarından bilgiler verdi, Avrupa birliği projesiyle birlikte Ortahisar’ın kirli ve temiz su alt yapısını yenileyeceklerini anlattı.
Araklı’da kurulmakta olan tesisin atıkları işlerken enerjiye dönüştüreceğini de ifade eden Zorluoğlu, ‘Büyükşehir Belediyesi olarak rahat ulaşımı, temiz havası ve doğası, teknik ve şeffaf yönetimi, güçlü ekonomisi huzurlu ve mutlu insanlarıyla daha yaşanabilir, temiz Trabzon için mücadele veriyoruz. Trabzon’da katı atık ile alakalı olarak geçtiğimiz yıl Mart ayında çok ciddi bir adım atıldı. Bir ihale yapıldı ve şu anda bu ihale neticesinde yüklenici Araklı’da uygun bir yerde bir katı atık bertaraf tesisi inşa ediyor.’ sözlerini söyledi. 

Hem Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ettiler.
Onun takibi ve ısrarının da sıfır atık için itici güç olduğun aktardılar.
Trabzon Türkiye’nin temiz şehri.
Trabzon huzurlu şehir.
Bunu korumak için atıkların bertarafı önemli.
Bu şehrin 50’li yaştaki insanları hep Moloz’daki çöp yığınları ile yaşadılar.
Gazeteciler çöpleri haberleştirdiler.
Fotoğrafçılar da çöplerin arasında martıları çektiler.
Şimdi o çöp yığınları yok olan çöpler de enerjiye dönüşecek.
Bu da çevre ve yaşam kalitesini yükseltecek.