Bugün yazıma bir fıkra ile başlamak istiyorum. Fıkra gibi işlerle karşılaştığınız bugünlerde yüzünüzde bir tebessüm oluşturabilmek dileğiyle.. Fıkrayı ağabeyimden dinledim onu da saygıyla hürmetle yad edeyim..

Temel’in İdris’in arabasında gözü vardır. İdris’in biraz saf olmasını da fırsat bilerek ‘’sana bir bilmece soracağım, bilirsen habu arabam senun, bilemezsan alurum arabani’’ demiş. İdris kabul edince başlamış bilmeceyi anlatmaya..

Dalda durur, sarı renklidur, cikcik eder. Bil bakalum nedur?

İdris bildiği tüm kuşları bir bir saymaya başlar. Kanarya, değil. Saksağan, Değil.  Sığırcık, değil. Papağan, değil. Kartal, değil…… o değil bu değil. İdris tüm kuşları sayar ama bir türlü tutturamaz. Sonunda pes eder ve Temel’e ‘’bilemedum söyle bakalum nedur!’’ der..

Temel;  ‘’Hamsidur da Hamsi’’ der. ‘’Nasıl bilemedin hayret!!’’

İdris önce bir şok yaşar sonra hemen savunmaya geçer ‘’iyi ama Hamsi dalda durmaz ki’’ der. Temel’in cevabı hazırdır ‘’bağladum oni’’ der. İdris devam eder  ‘’ama sarı renklidur dedun, hamsi sari renkli olmaz ki’’.. Temel istifini hiç bozmadan cevap vermeye devam eder ‘’Boyadım oni’’.. İdris bu sefer her zamankinden daha özgüvenli ve kazanacağından emin bir ifadeyle; ‘’Cikcik eder dedin hamsi cikcik etmez ki’’ der.. Temel de geri vites yoktur, yapıştırır cevabı ‘’ee bilmece bu, o kadar aldatmaca olsun’’

Fıkramız bu kadar, inşallah yüzünüzde bir tebessüm oluşturmuşumdur.

Fıkrayı kafanızın bir kenarında tutun çünkü ülkemizin en büyük sanayi devlerinden birinin veliahtı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı sn. Ali Koç’un Beyaz TV’de anlattıklarını anlayabilmeniz için önemli bir başlangıç noktası olacak.

O zaman başlayalım;

Sn. Ali Koç, yayıncı kuruluşu varken neden beyaz TV'yi tercih etti kafa karışıklığı içerisinde geçtim televizyonun karşısına. Program başlar başlamaz TS taraftarının Abdullah Avcı'nın soyadına atıfta bulunduğu AVCI Koreografisinden yola çıkarak FB otobüsünün kurşunlanmasını Trabzon kentine maletmesi ile tüylerim diken diken oldu ama 30 dakika sonra, programın sonunda “Bu işin altından FETÖ çıkarsa şaşırmam” demesiyle gerginliğin yerini tebessüm aldı.

Programın başında, eşit yarışma hakkından, futbolda adaletten bahsetti, bunlar düzeltilmeli demesi ile Türk futbolu adına ümitlendim ama 40 dakika geçmeden “Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Fenerbahçe şampiyon olacak” diye eklemesi ile yüzümde yine bir tebessüm oluştu.

Programın başında ‘Kulüpler Birliği Başkanı tarafsız olmalı, Ahmet Ağaoğlu tarafsızlığını yitirmiş, bu şartlarda toplantılara katılmayacağım’ dedi. Bu sözleri duyunca Ali başkan bu sefer haklı galiba diyordum ki; Bu yarışın karşı cephesinin başkanı olarak ‘Kulüpler Birliği Başkanlığına adayım’ demekten de geri durmadı.

Velhasıl Ali Koç, ‘dün dündür bugün bugündür’ sözü ile hafızamıza kazınan merhum siyasi lider Süleyman Demirel’in pabucunu 15 dakikada bir fikir değiştirerek dama çıkarttı.

Ne yazık ki, Ali KOÇ gözümüzün içine baka baka Türk futbol camiasına kuşu hamsi diye yutturmaya çalışıyor. Kulüpler transfer planlamalarını yaparken Ali Koç kanal kanal gezip masal anlatıyor. Yetmiyor İBB Başkanına kumpas kurup,  Maliye Bakanına baskın ziyarette bulunuyor. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında şampiyon Fenerbahçe olacak diyor. 2023 yılı seçim yılı olması nedeniyle de iktidarı ayrı, muhalefeti ayrı tehdit ediyor. Federasyonu dizayn edip, kulüpler birliğinin başına gelmek istiyor.

Sonuç olarak Koçların Ali hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyor. Ne uğruna olursa olsun, bedeli ne olursa olsun şampiyon olmak istiyor. Türk futbolu, ikinci bir Aziz Yıldırım profiline, ikinci bir 2010-11 sezonuna hazır olsun.

Saygılarımla…