İnsanın bazen tıpkı saçları gibi karışır ruhu da.
 Bir el atmak gerekir, yolmadan, koparmadan düzeltmek için...
Aslında ne yapılacağı bellidir ama biz şartları her zaman zorlarız ve kabullenmekte de zorlanırız...
Yüzümüze krem sürmek kadar basit ve su içmek kadar gereklidir yardım almak bilirkişilerden...
Asıl ayakta tutandır bizi içsel duygu ve düşüncelerimiz dolayısıyla her şeyden önde tutup, daha hissiyatlı davranıp doğru yönde bakımını yapmalıyız, önemsemeliyiz kafa karışıklığını, vedahi ruhumuzun huzursuzluğunu...
Neden zorumuza gider psikolojik sıkıntıları dışa vurmak ve düzeltecek olana gitmek...
Biyolojik bir sıkıntı yaşadığımızda doktora gitme ihtiyacı hissederken kafa karışıklığını bu katagoride neden görüp gidemiyoruz doktora?
Erkek adamım ben yakışmaz bana, güçlü kadınım ben, bişey olmaz bana gibi söylemleri bir kenara bırakalım da ruhumuzun ihtiyacı olanı ona verelim! Sebeplerimiz ve sözüm ona mahalle baskılarımız sonuçlarımızı yapılacakları değiştirmemeli!
Eskiden di o kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeler, hayat değişirken sende bakış açılarını değiştirmelisin daha güzel bakabilmek, daha sağlıklı olarak yaşamda barınabilmek adına, bırakın artık bedeninize ve ruhunuza eziyet etmeyi!
Yaşanılan toplumsal faktörler iyiden iyiye ruhumuzu zorluyor, gittikçe yalnızlaşıyoruz ve içimizde büyüttükçe büyütüyoruz eziyet ettiklerimizi!
Büyütme!
Dalma derinlere!
Salma ruhunu yalnızlığına! Bırak güçsüzken güçlü görünmeleri!
Unutma; bu hayatta senden bir tane daha yok!
Dolayısıyla kendine bir sor, sor bakalım alacağın cevap ne olacak?
Eğer ki kendine ettiğin itirafın sonucunda diyorsan ki “benim ruhum gerçekten karışık ve düzeltmeliyim” işte bu noktada sakın erteleme ve mutlaka ruh bakımını yaptır! Yani demem o ki sevgili gönül dostlarım; ruhumuzun karışıklığını ancak teknik anlamda bu işi bilenlerin bilgisi ve tecrübesiyle çözebiliriz!
Bu durum kendimizi aşağılanmış gibi düşündürmemeli ve çözüme gidilmeli!
O çok sevdiğin çiçeğe su vermezsen bir müddet sonra kurur ve yok olur, dolayısıyla o çiçeği sevdiğine kim inanır ki senin?
İşte ruhuna da gerekli olanını ver ve hayatı keyifle yaşa! Sağlıklı günler dilerim!
Yasmin korkut